Jak podala wlasnie jedna ze stacji telewizyjnych: "W Nikaragui iguany sa hodowane na rodzinne talerze" - pokazali fotki jak zabijaja i robia zarcie z tych zwierzat!!! Nie wyobrazam sobie tego.
Wersja do druku
Jak podala wlasnie jedna ze stacji telewizyjnych: "W Nikaragui iguany sa hodowane na rodzinne talerze" - pokazali fotki jak zabijaja i robia zarcie z tych zwierzat!!! Nie wyobrazam sobie tego.
a słyszałes jak sprowadzaja je do polski w skrzyniach pozawijane w gazety
raz widzialem jak tubylcy je łapia i zabijaja:((((nie wyobrazam sobie jak można zabic takie piekne zwierze
Tez sobie nie wyobrażam... coć jakby na to nie patrzeć świnie też sa pięne... a jekie inteligentne... Ci ludzie to robią żeby przezyć.... "My" nieświadomie zabijamy legwany w gorszy sposób napędzając czarny rynek....
dla nas są piękne, ale dla nich to zwykła codzienność i skład diety a może nawet smakołyk.To jest podobne do tego że Hindusi czczą krowy i za uderzenie krowy, albo nie przepuszczenie jej na drodze można być surowo ukaranym. a u nas, cóż krowa to tylko pyszny hamburger i podstawa tak pysznego kakaa. Wydaje nam się głupie że oni mogą traktować w taki honorowy sposób zwykłą krowe !!!!
To tak samo tamci tubylcy mogą nas uważać za nienormalnych że trzymamy legwany w terrariach i zamiast je zjeść to jeszcze kArmimy i pielęgnujemy.
Ale to tak samo zupelnie jak z Bydlem w Indiach - swite krowy - nietykalne! A jak taki mieszkaniec Indi patrz na to co sie dzieje za zachodzie to tez mu oko bieleje! Podobnie mamy my ze zwierzetami egzotycznymi.
Agamy błotne również są przysmakiem. Mogę jeszcze zrozumieć zjadanie tych zwierząt (ale nie dręczenie ich przedtem - oglądałam taki program w którym legom łamano nogi żeby nie zwiały) gorzej jak niechcący dostałam się na stronę gdzie były buty z kołnierzastych, błotnych brodatych i wielu innych jaszczurek :/ - tego nie moge zrozumieć
bo oni czczą krowy a my legwanów nie:)))zresztą krowy bym też chyba nie zabił
to ze jedza legwany to normalne duza jaszczurka dobre mięso mniam.....:)ale legwanki moga wyginac;(:(((((