mojej agamie błotnej od czasu do czasu lekko drga tylnia łapa!!!!!!!!!!!!! CO ROBIĆ ?????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! POMOCY!!!!!!!!!!!!!!
Wersja do druku
mojej agamie błotnej od czasu do czasu lekko drga tylnia łapa!!!!!!!!!!!!! CO ROBIĆ ?????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! POMOCY!!!!!!!!!!!!!!
Napisz czy ma świetlówkę UVB 5%, jak długo ją ma i ogólnie jakiem masz terrarium i warunki w nim panujące.
Drganie mieśni jest hednym z objawów MBD, może byc to również skutek jakiegoś urazu
świetlówki UVB niestety niemam .ma ona 3 lata a wszystkie inne warunki mam zapewnione , możliwe że to skutek urazu , gdyż agama skacze i biega po całym terra . nawet teraz tylko od czasu do czasu drga jej ta noga. :(
Po pierwsze zaopatrz sie jak najszybciej w świetlówke... po drugie idź do weta...
bo drżenie mięśni może być skutkiem bardzo zaawansowanego mdb...
choć skoro to tylko jedna noga to ciężko powiedzieć...
idź do weta
pozdro
To może byc jeszcze niedobór witamin z grupy B.KONIECZNIE świetlówka , dodatki witamin i mikroelementów w tym wapnia.Może też pomóc niewielki dodatek Calcium(wapń w płynie dla dzieci)
dziś noga nie drga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! co o tym myślicie?
Idz do weta on da zastrzyk za 10zeta i noga przestanie dragać w ciągu paru minut
jaszczur - może sobie nie drgać ale bez UVB gad za długo nie pozyje i jeśli szybko nie sprawisz świetlówki będzie się bardzo męczyła ...
wiem wiem w sobotę będę miał