Czy ktos już, karmił agamy tym pokrmem z biofila? chodzi o konserwe roślinną i granulat. Jak wrażenia, czy chętnie zwierzai wcinają?
Wersja do druku
Czy ktos już, karmił agamy tym pokrmem z biofila? chodzi o konserwe roślinną i granulat. Jak wrażenia, czy chętnie zwierzai wcinają?
moje tego nie chcialy jesc cala puszke wywalilem,a granulatu nie probowalem.Pozdrawiam
ja mam granulat dla dorosłych,na poczatku pare granulek zostalo zjedzonych,pozniej niechetnie go wcinaja chyba ze zglodnieja i nie dostaja swierszczy danego dnai ,ale ogolnie to nie jestem zadowolony ,ale przynajmniej swiersczom smakuje;] a zmielony na pył w młynku do kawy daje pełnowartosciowy pokarm dla wylegu swierszczy;];];]pozdro
Acha...szkoda
mój agam żre to równo, kiedy jest akurat deficyt w swierszczach albo warzywach, choc dlugo musial sie przyzwyczajac
moja agamka lubi granulki ;) chociaż najdziwniejsze jest to że o wiele bardziej smakuje to agamom błotnym ;)
A moja je granulki tylko jak zgłodnieje, dziugnie parę razy i wraca na korzeń. Druga nawet nie powącha. A jeśli chodzi o puszkę to nawet z ręki nie spróbowały. Więć chyba nie są to najlepsze produkty.
wydaje mi sie, ze to zalez od indywidualnego gustu agamy i tego, jak bardzo jest glodna. to jasne, ze moj agam woli robale od "jaszczurkowego chappi", ale i to ostatnie bardzo chetnie jada.
Ja swoje Kupiłem jakieś takie gówno w zoologiku jedno w granulkach drugie to wysuszone robaczki i małe rybki (chyba) - Są to witaminy dla żółwi i jaszczurek (podobno tak mi babeczka (sprzedawca) poradziła
Generalnie żrec tego nie chce ale od czasu do czasu jak jej przystopuje żywca to ten susz wcina jak oszalała - granulek jeszcze nie chce ruszać.
Poza tym karmiona jest świerszczami, mączniakami(jak mogę najżadziej), karaczanami (podobno tego nie jadają - buhaha - spróbujcie polecam) moja z tego co widzę uwielbia sie z nimi ganiać takie 2-2,5 cm to prawdziwe rodeo w terra - a jaszczura ma dopiero 15 cm - kilka minut pogoni i szarpania a karaczan już sam nie wie co robić.
Hej czy takiemu maluchowi jeszcze coś można włączyć do menu (czekam na propozycje