tak jak w temacie, moim agamka zasmakował żwirek, poskubaly go trosze, potem zwir wymienilem na piasek i tez go poskubaly :(((((
co im teraz moze byc, zaczopuja sie??
agamki maja ok 20 cm!!
~~LIŻ BENY??!!~~
POZDROOOOOOO
Wersja do druku
tak jak w temacie, moim agamka zasmakował żwirek, poskubaly go trosze, potem zwir wymienilem na piasek i tez go poskubaly :(((((
co im teraz moze byc, zaczopuja sie??
agamki maja ok 20 cm!!
~~LIŻ BENY??!!~~
POZDROOOOOOO
Jeśli załatwiają sie normalnie to nic sie nie martw- nic im nie jest, tylko zmień podłoze na np; kostaczki kokosowe (te największe co się do pyska nie mieszczą)
no wlasnie nie wiem czy robia QPE bo to dzisiaj sie stało :(
a jak by jej nie robiły to co wtedy, lewatywa????
~~LIŻ BENY??!!~~
POZDROOOOOO
Jeżeli zjadły tego piasku niewiele to nawet im to dobże zrobi, ale jeżeli łyknęły tego więcej to już jest to dla nich niebezpieczne. Ale nie martw się na zapas i dokładnie obserwój pupila. Jeżeli będzie miała kłopoty z wypróżnianiem się to zgłoś się do weterynarza!!!
hmmm wszyscy polecaja koste kukową, a ja słyszałem ze sie nie nadaje, i lepszy jest żwirek badz piasek.
zdania sa podzielone, jak z agamami bedzie wszystko oki to zostawie im piasek, a jak nie to sie cos wymysli :)
~~LIŻ BENY??!!~~
POZDROOOOOOO
zwirek to ostatnia rzecz którą dałbym agamie na podłże. Jesli dostanie sie choc niewielka ilość do przewodupokarmowego to moge byc problemy i t spore..
Nie wiem z kąd masz takie inforacje kryzys ale są to bzdury!!! Dla Agam piasek albo żwirek to rzeczywiście najgorsze rozwiązanie!!!
zasięgnijcie rady wetów - oni powiedzą co gadowi może zrobić żwirek. P
iasek u niektórych się sprawdza - jesli bropdacz go nie je jest ok ale żwirku naprawde w terra nie moze byc - poprostu stanowi za duże ryzyko.
bede musiał kupić kostke bukową!! :)
a co sadzicie o włoknie kokosowym pomieszanym z torfem!!
aaa jesli agamą nic nie bedzie, to mogę zostawic piasek, czy zmienić????
~~LIŻ BENY??!!~~
POZDROOOOOOO
Cytuje Mich: "zasięgnijcie rady wetów - oni powiedzą co gadowi może zrobić żwirek." Powiedz gdzie w polse znajduje sie pozadny weterynarz, ktory zna sie na gadach, a nie tylko na psach i kotach??
Lepiej zmien na cos innego ten piasek, bo jednak wlokno kokosowe bedzie leprze (byle duze)