czy mozna trzymac oba gatunki razem?????I czy te jaszczurki dlogoogonowe nie rusza ich????
Wersja do druku
czy mozna trzymac oba gatunki razem?????I czy te jaszczurki dlogoogonowe nie rusza ich????
Można, nie powinny sobie wchodzić w droge.
też myśle, że można ale terra musi być odpowiednio większe i musi być dość kryjóek dla obu gatunków. Jedyny problem to różny okres aktywności, ale kryjówki powinny go rozwiązać. Długoogonowe też są małe, więc nie zjedzą gekonów.
aha a mozecie jak to by musialo byc wielkie terra?????????? , a co do aktywnosci to celowo bo chce raz te i raz te widziec.
a ile chcesz tam sztuk trzymać??
A ja nie polecam, tajskie to bardzo płochliwe geki, maja delikatna skóre, jak lacerta go ruszy, to po nim, mi tez mówili, że vittaus może chwilowo być z lampatami, szkoda, że go gryzły, a był takiej samej wielkości, po co łączyc gatunki? nie lepiej skupić się na jednym? Rób co chcesz, ja nie polecam.
Jaszczurka dlugoogonowa nie jest z rodzaju Lacerta tylko Takydromus, a one są wyjątkowo łagodne (nawet samce dla samców)
możesz, mozesz łączyć. Bez przesady - jak jaszczurka wlezie na geka, to go to nie zabije. Zresztą oba gatunki sa bardzo tolerancyjne względem innych zwierząt i tajskie wcale nie są takie płochliwe.