czy gady maga sie zaczopowac swierzwo wylinialymi jeszcze bialymi drewnojadami/maczniakami?? moim zdaniem nie ale boje sie ze mi sie zwierzaki zaczopuja wiec pytam wole nie ryzykowac z gory dzieki
Wersja do druku
czy gady maga sie zaczopowac swierzwo wylinialymi jeszcze bialymi drewnojadami/maczniakami?? moim zdaniem nie ale boje sie ze mi sie zwierzaki zaczopuja wiec pytam wole nie ryzykowac z gory dzieki
ja mam lamparta 16cm. bardzo czesto daje mu maczniaki (codziennie dostaje) i to nie koniecznie te po wylince. gekonek jest jak najbardziej zdrowy i nie widze zeby mial przez to jakies problemy. sa hodowcy ktorzy geki karmia tylko maczniakami i nic zlego zwierzatka sie nie dzieje.
Świerzo wyliniałymi raczej się nie zaczopują.
Mączniaków czy drewnojadów nie podaje się min. dlatego że nie mają żadnych wartości odżywczych (tylko tłuszcz !!!) a karmienie gadów wyłącznie tym rodzajem pokarmu jest dla mnie torturą dla jaszczurek !!!
tak ja je podjae tylko jako urozmaicenie diety bo mocno to zauwarzylem ze swierszcze im sie znudzily do tego stopnia ze jak je widza to nie reaguja a jak dam im np. wylinialemgo drewonjada to zaraz sie rzucaja i z pyszczkow wydzieraja. ILE cm powinny miec agamy ktore dadza sobie juz rade z mysimi noworodkami. moje agamy maja juz po 17cm i doskonale rdza sobie z drewnojadami duzymi i najwierzymi pasikonikami i siwerszczami a mysi noworodek nie jest chyba wiele wiekrzy a powiedzial bym nawet taki sam. wiec czy moje agamy sa juz gotowe na te ssaki??
Możesz już spróbować podać :) Najwyżej nie zjedzą (w co wątpie:)
Może być za duże, ale agamy to są wyjątkowe żarłoki ;] Moja np. jak chce jesc to skubana siedzi na samej gorze terra cała czarna(strzela fochy:]), a jak tylko dostanie świerszczyka poza programem(powiedzmy 10 :]), to juz jest jasniutka :]]]