mam pytanko
mam zamiar zrobić terra dla mojego 2 letniego boasa o wymiarach
dł. 200, szer.100, wys.140, jak myślicie czy jak urośnie do 2,5m czy nie bedzie za male dla niego.
Dzięki za wszystkie porady
Wersja do druku
mam pytanko
mam zamiar zrobić terra dla mojego 2 letniego boasa o wymiarach
dł. 200, szer.100, wys.140, jak myślicie czy jak urośnie do 2,5m czy nie bedzie za male dla niego.
Dzięki za wszystkie porady
jest pewna zasada-im wieksze tym lepsze... Mysle jednak,że terrarium o tych wymiarach wystarczy. Nie zapomnij o duzej ilosci polek itp ,zeby zwiekszyc powierzchnie wewnętrzna scian.
większego nie potrzeba jest super :) sam bym takie chciał dla swojego ale narazie warunki lokalowe nie pozwalają (co sie wkrotce zmieni :))
moje tera dla 5 - letniego boa ma 120 x 100 x 70 (jest tam pare półek,korzeń gałąż i basen i wężyk ma sie nieżle)
wielkie dzięki za opinie
chciałem boaskowi zrobic wyzsze terra ale ze wzgledu na umiejscowienie
( na półpiętrze ) mam tylko 140 wysokości, ale wynagrodze mu to długością -)
Dzięki i wesołych świąt
pppppp jak duży jest twój boa ??
hej
jeden ma 2,2 m a drugi 1,5 metra
Moj boas ma okolo 70 cm bo niezabardzo daje sie zmierzyc teraa 90x50x60 , i jestem ciekaw czy jest jakis przepis albo sposob zeby boas dobrze wyrosl np na 3,4 metry
NO wiesz dobre odzywianie i duze terra !!:-))) to jedyny przepis na sukces! no i oczywiście dobry materiał genetyczny !:-)
Mój boas w maju skonczy 2 lata a mierzy około 1,5. trudno jest ja zmierzyc ale ładnie rośnie i jest zdrowa. teraz kupiłem UV choć na początku nie byłem przekonany ale juz po tygodniu wybarwila sie bardzo ladnie no i wiecej sie rusza.