Czesc ,wczoraj kupilem P regius.
Jest bardzo ladnie ubarwiony, spokojny i zdrowy.
Juz znalazl sobie domek w jamce pod korzeniem(ciagle lezy i sie wygrzewa)
Ma okolo 45cm
Kiedy mu dac pierwsza myszke??
Narazie widac ze jest lekko zestresowany.
Wersja do druku
Czesc ,wczoraj kupilem P regius.
Jest bardzo ladnie ubarwiony, spokojny i zdrowy.
Juz znalazl sobie domek w jamce pod korzeniem(ciagle lezy i sie wygrzewa)
Ma okolo 45cm
Kiedy mu dac pierwsza myszke??
Narazie widac ze jest lekko zestresowany.
O i jeszcze proslibym o jakies porady (co robic zeby waz sie lepiej czul)
porady żeby wąż się lepiej czuł???!!! co to wogóle jest. żeby twojemu wężowi było dobrze to zapewnij mu odpowiednią temp., wilgotność, wystrój terra i wielkość no i oczywiście żarcie. to są twoje obowiązki i jeżeli je wypełnisz należycie to waż będzie się czuł dobrze. a co do żarcia to myszke daj mu dopiero za 6-7 dni. i do pory pierwszego karmienie nie bierz go na ręce. nie się przywyczai. powodzenia w hodowli.
Co do jedzenia różnie bywa: moja dziewczynka (regiusek oczywiscie ok 60 cm) zaraz po wprowadzeniu sie do nowego terra (po podróży pociągiem) wciągnęła 2 myszki :))
Pozdr
Mr
wujek o tym o czym ty mowisz wiem doskonale....nie chce sie chwalic czy cos ale uwazam ze warunki mam perfect
no to spoko. więc jak wiesz to doskonale to dlaczego zadajesz takie pytanie? może mi wytłumaczysz o co konkretnie ci w nim chodziło?
mój regius dopiero po 3 tygodniach od wprowadzenia do terra zżarł pierwszą mysz! (ale w między czasie wylinkę jeszcze przechodził)
Fredy z coraz wieksza pewnoscia porusza sie po terrarium(w nocy chodzi jak by mial pobijac rekord guinessa w dystansie chodzenia po terrarium :PPP )
Lecz jest jeszcze zmartwienie .. brak 1 luski a podspodem jakby wylinka(bialy kolor) i to wszystko na 0,3 mm wybrzuszeniu...nie ma ropy (ufff) ani nic niepokojacego.
Jezeli z wylinka zejdzie to super a jezeli nie to jade do weta.