NIE WIEM CZEMU MÓJ PYTON JEST AGRESYWNY moi znajomi mają pytony tygrysie po 4 5 metrów i ponoć są łagodne jak baranki,więc czemu mój jest agresywny z góry dzieki
Wersja do druku
NIE WIEM CZEMU MÓJ PYTON JEST AGRESYWNY moi znajomi mają pytony tygrysie po 4 5 metrów i ponoć są łagodne jak baranki,więc czemu mój jest agresywny z góry dzieki
cześć ja też mam pytona tygrysiego , i nie okazuje agresji niewiem może go zabardzo stresujesz , nie każdy zwierzak jest taki sam niekture poprostu nie dają sie obłaskawić do kontaktu z człowiekiem.
zależy od psychiki weża... mój malitki constrictor jest pokorny jak baranek ( mimo że małe to podobno agresorki) a duży maurus lubi sobie posyczeć i postraszyć... Zależy na jakiego weża trafisz... pare miesiecy i wąż powinin być już potulny.. kiedyś musi sie oswoić.. ;)
może zamoło czasu mu poświęcasz !?
Musisz go czesto brac na rece nawet jeżeli gryzie (jedyna możliwosc).
z czasem mu przejdzie, nie przejmuj się. bierz go często na ręce, włóż mu do terrarium używana koszulkę.
Witam
Jaki jest duzy , badz w jakim jest wieku??
Bywają osobniki boa, pytony, inne które będą agrsywne zawsze!
Taka ich uroda.
Ruzne sa osobosci wezy ale niewiem
Jesli masz go od niedawna to nie ma co sie jeszcze martwic... Jak ja mojego kupilem to tez przez pierwsze 2 miesiace syczal i czasami probowal atakowac... Teraz jest lagodny i potulny jak owieczka :) Napewno uda ci sie go oswoic! Powodzenia!!!