Cześć! Mam jeszcze jedno pytanie, czy dla zbożówki jako podłoża można urzyć "kory-dużej o wielkości 15-30mm" firmy EURO-ZOO ?
Wersja do druku
Cześć! Mam jeszcze jedno pytanie, czy dla zbożówki jako podłoża można urzyć "kory-dużej o wielkości 15-30mm" firmy EURO-ZOO ?
aha, i czy można zbożówkę przyzwyczaić i karmić podawanymi penstetą kawałkami surowej piersi kurczaka!?
co do karmienia, to chyba tak, podłoże tez chyba będzie dobre
Nie radzę karmic surowym mięsem, poniewaz węza potrebują wszystkich składników pokarmowych (np. kości) żeby sie dobrze rozwijać. Można tak nakarmić sporadycznie, w przypadku braku innego pokarmu, ale jako stałą dietę stosuj raczej myszki...
a czy moza kupic hurtem powiedzmy 10 oseskow i zamrozic w zamrazalniku i potem odpowiednio do potrzeb rozmrazac i dawac wezowi? bo nie moge miec zywych myszek ze wzgledu na fobie mojego ojca!!! ;]
Nad mrozonkami raczej nie powinna wybrzydzac. Ja swoich nawet nie przekonywalem, same zaczely tak z dnia na dzien. Wazne aby opuszczajaca swoj mrozny klimat i podawana na przekaske mysz byla ciepla. Kiedys tez tak dla ciekawosci podalem "kurcze pieczone" i tez waz zjadl :)