Jakie są rozmiary przeciętnego dorosłego regiusa? Wiem że dorasta do 120-150 cm ale chodzi mi bardziej o obwód ciała. Do czego można go porównać? Do ręki mężczyzny, do łydki czy czego.
Wersja do druku
Jakie są rozmiary przeciętnego dorosłego regiusa? Wiem że dorasta do 120-150 cm ale chodzi mi bardziej o obwód ciała. Do czego można go porównać? Do ręki mężczyzny, do łydki czy czego.
Dorosła "dobra" samiczka regiusa ma obwód podobny do standardowej szklanki kuchennej.
Chyba gdy jest po spożyciu dwóch szczurów bo nominalna srednica jest ok.6 no może 7 cm.
Mam propozycję aby mówić coś co samemu zaobserwowaliście lub wypowiadać się na podstawie własnego doświadczenia z danym gatunkiem a nie snuć domysły lub przypuszczenia
iibell a zastanowiles sie jaka jest srednica szklanki... chyba wlasnie tyle co napisales.
Mniej więcej taka, mają prawie 4 lata
- samiec po prawej ->100cm
- samica po lewej ->120cm
Nie są super najedzone, po zjedzeniu dużego szczyra bądź świnki miejscowo przybierają o jakieś 30%
fotka...
i kolejna
masz śliczne regiuski evoker (-: ty je rozmnożyłeś, o ile się nie myle?
Nazer z tego co widzę twoje hobby to pająki więc dziwi mnie to że zabierasz głos w kwestii węży nie twierdzę że jestem znawcą ale sam co możesz sprawdzić posiadam regiusy od 9- ciu lat mam i samca i samicę a możesz mi wierzyć żę trochę razem przeżyliśmy miłych i przykrych chwil .Regiusy o średnicy 7cm? to bardzo dorodne sztuki .Moja samica nie ma 6 - ciu cm a już na pewno nie 7.Samiec przy niej wygląda jak ubogi krewny.Samica ma ok.140 cm i średnicę ok.5 cm. a samiec ok.1 cm mniejszą przy dł.130 cm.On waży 1300 gr. a ona 1700 gr. przed jedzeniem .Z tego co wiem przekarmianie węży jest dla nich niebezpieczne.
I jeszcze jedno - zmierzyć średnicę u węża jest niesłychanie trudno ci co je mają wiedzą o co chodzi ( węże się rozpłaszczają co zresztą widać na zdjęciach Evokera ).
Pozdrawiam