mam pytanie wiecie mozę czy dorosły boa teczowy Epicrates cenchria maura ma tyle siły aby udusić albo przydusić człowieka????
Wersja do druku
mam pytanie wiecie mozę czy dorosły boa teczowy Epicrates cenchria maura ma tyle siły aby udusić albo przydusić człowieka????
nie, w żadnym wypadku nie jest on niebezpieczny dla człowieka. no może niemowlaka, ale są one nieagresywne. atakują tylko w ostateczności.
Głupie pytanie i to bardzo :/ wyobraź sobie takiego węża około 2 m i pomyśl nad pytaniem jeszcze raz. Sprawą jasną jest że nie udusi czlowieka ( chyba że niemowle, w co też wątpie)
no ale zauważ Elian, że ludziom, którzy wcześniej nie mieli kontaktu z wężami wydaje się, e wąż o długości 2 metrów jest duży, tymczasem to sznureczek (-;
Posiadam E.C.M i raz przewiesiłem ją sobie na szyji, muszę powiedzieć że jak na 1.5 metrowego wężyka to moja boasica ma dosyć silny uścisk. Ciśnienie aż mi podskoczyło :P.
no tak, ale ni jest to uścisk, który mozę zagrozić człowiekowi. dajcie spokój, ten wąż nic nie zrobi człowiekowi! NIEBEZPIECZNE TĘCZÓWKI TO BAJKI!
dzięki bo tak sie zastanawiałem ile ma to siły
Ludzie sobie nie zdają sprawy że wąż dusi jedynie swoje ofiary. Żeby zjeść człowieka wąż musi mieć ok 9 metrów. No to 1,5 m ECM'a Cie nie zje napewno, choiciaz to silne węże co napewno odczujesz, jak powiesisz go sobie na szyi. Amen.
witam.
Biskup walnales bzdure ze hej!!! 9 metrów. Nie wiem czy słyszales o przypadku jak 3,5 metrowy python molurus zaatakował swojego opiekuna sprzatajacego terra i zaczal go dusic opatajac szyje. Bez pomocy sasiadów czlowiek by nie przezyl wiec nie chrzan o 9 metrach.
Tak w ogóle teczówki są niesamowite , polecam wszystkim ( posiadajacym mózg).
czesc
Panowie zależy w jakim kontekscie odpowiadamy na to pytanie- zgodze sie z tym ze napewno człowiek nie bedzie dla niego odpowiednią ofiarą na uduszenie i skonsumowanie bo to fizycznie nie możliwe , natomiast twierdze ze ma dośc siły aby owinięty wokół szyji ( myśle o dorosłym osobniku) scisnął na tyle mocno aby zabrakło nam tchu- zakładam tu sytuacje ze nie mozemy obronić sie rękoma i dajmy na to wąż sie wystraszyl czegoś i zacisnął odruchowo ucisk - znamy to przeciez z praktyki. Pozdrawiam
Epicrates cenchria cenchria