czy na kabel grzewczy musi być położona szyba,kabel ma 25w jest powlekanu silikonem,kabel jest firmy AQUAEL
Wersja do druku
czy na kabel grzewczy musi być położona szyba,kabel ma 25w jest powlekanu silikonem,kabel jest firmy AQUAEL
przede wszystki kabla nie mozna kłasc na samo szkło miedzy kablem a szybą położ tzw. ekran w przeciwnym wypadku szyba peknie jak sie nagrzeje. I na kabel nie mozesz połozyc szyby bo tez peknie.
Nasyp na samo dno zwir i nato kabel grzewczy i to pszysyp jeszcze raz zwirem i puzniej normalne podloze.
Ewentualnie jak ogrzewanie podlogowe, zalej kabel betonem, zeby cieplo bylo rownomiernie rozprowadzane, a nie miejscowo przygrzewalo szybe, lub weza ;)
gdzie mogę dostać taki ekran i jak on wygląda
ja mam 2 takie kable połozone 2x25W ina szybę na dno i jakos nie pęka szyba 8mm na dnie ale pod szyba mam steropian zeby cieplo nie ucielkało tak szybki terra 100x60x60 na kabel wysypana mieszanina piasku do terra zmieszanego z kokosemprasowanym dla trzymania wilgotnosci
styropian nie pleśnieje od wilgoci?
Nie , styropian nie splesnieje, ale powinienes go dac pod spod terra,c zyli postawic terra na nim.
Warto wysypac drobnym piaskiem dno terra i dopiero ulozyc na to kabel i nastepnie znowu go przysypac i dopiero na to szybe dac, na szybe podloze.
Cieplo sie wtedy rownomierniej rozchodzi i jest w piasku akumulowane.
jak położe na spód korek 3mm na nim kabel a na kablu glazure czy tak można?
na spód daj steropian