czesc mam pytanie dawal ktos boasowi kurczaka ze sklepu czyli wypatroszonego? albo jakies wieksze ryby
Wersja do druku
czesc mam pytanie dawal ktos boasowi kurczaka ze sklepu czyli wypatroszonego? albo jakies wieksze ryby
przepraszam... czy ty mówisz o boa constrictor?
jakie ryby... ja chyba nie na czasie z karmieniem dusicieli jestem...
kurczaka mozesz dac ale żywego
ja słyszałem ze dają tygrysom głowy swinskie :)
ludzie trzeźwieć! ja nie radze dawac boa constrictor żywego kurczaka.. to nie aż taki duży wąż! kurczak ma dziub i pazury! to niebezpieczna broń!
co do dawania ryb to zupełnie jakas niedorzeczność
Chyba ze bylby juz to potezny boasek z 3,8 m to by dal rade spokojnie.
Przecież zależy jak wielki jest cziken :)
Czasem są takie jak przepiórki :D
Grochu a kto tu mówi o wielkiej kurze , sa też małe kuraczaki wielkosci duzego szczura
sa tez male kurczaczki wielkosci malego kurczaczka tzn. takiego ktory miesci sie w skorupce, zajzyjcie do lodowki tam moze macie takie male elipsy, to sa wlasnie domki i karmiki dla malych kurczaczkow.
Generalnie nie zaleca sie podawania wikszego pokarmu niz srednica w najgrubszym miejscu weza. Boa dostepne w kraja nie przekraczaja 2,3-2,5m zatem swinki morskie i kroliki sa wystarczajacym pokarmem. Sa owszem wyjatki ( pytony siatkowe karmi sie kozami mrozonymi , indykami - ale te mierza po 6m i wiecej kiedy jedza tak wielki pokarm ). Za wielki pokarm niekorzystnie wplywa na kregi weza, te sa wprawdzie elastyczne ale maja swoje granice.