moze ktos mi powiedziec kilka ciekawostek o hodowli ponczosznika ,np. czy lepiej go trzymac w akwarium o duzej wilgotnosci sciulki tak by plec nie powstala czy lepiej hodowac weza w terrarium o duzym basenie . pomozwcie
Wersja do druku
moze ktos mi powiedziec kilka ciekawostek o hodowli ponczosznika ,np. czy lepiej go trzymac w akwarium o duzej wilgotnosci sciulki tak by plec nie powstala czy lepiej hodowac weza w terrarium o duzym basenie . pomozwcie
Wydaje mi sie ze lepiej hodowac weza w pojemniku z basenem a wilgotnosc trzymac ok 60%-70%. jak bedzie mu za sucho to poprostu sie wykapie, basen jest tez lepszy poniewaz przed wylinka pajak bedzie mogl sie "wymoczyc" co ulatwi mu zrzucenie skory.
No to jest fakt, słuchaj się ironkapeli, dobrze chlopak mowi (oprócz tego pająka, ale to tylko przejęzyczenie), ja tylko dodam, żebyś go nie trzymał w akwarium, ale w terrarium, bo gady i w ogóle wszystkie zwierzęta potrzebują dobrej wentylacji, akwarium jest tylko i wyłącznie dla zwierząt wodnych.
naRka
podobno w za wilgotnych terrariach ponczoszniki choruja na choroby skorne....wiec trzeba z ta wilgocia uwazac.....moj wybiera suche miejsca w terra...do wody wchodzi jak juz nie ma innego wyjscia i przewaznie jak ja go ganiam po terra....heheheehh....roznie to z nimi jest......zrob tak jak ja....zapewniajac mu w terrarium miejsca suche i bardziej wilgotne zobaczysz co lubi i sie dostosujesz...a basen jest obowiazkowy,zeby mogl zawsze sobie z niego skorzystac jak mu sie zechce
garaco pozdrawiam!
i kontroluj wilgotność, powyżej 60 % nie jest wskazane.
P.