ostatnio gdy moja mahoniowka zrzucila wylinke na oku zrobilo jej sie cos dziwnego: na oku zrobila sie taka jakby powloka jest sucha gruba i twarda co to jest ??
(nie piszcie ze to wylinka bo to napewno nie jest wylinka)
Wersja do druku
ostatnio gdy moja mahoniowka zrzucila wylinke na oku zrobilo jej sie cos dziwnego: na oku zrobila sie taka jakby powloka jest sucha gruba i twarda co to jest ??
(nie piszcie ze to wylinka bo to napewno nie jest wylinka)
To niezrzucony okular. Trzeba porządnie nawilżyć, przyłożyć kawałek taśmy klejącej i delikatnie zdjąć.
a jak tak zrobie to nic sie jej nie stanie (wczoraj ją"kąpałeam" z 30 min i probowalem zsunac to palcem ale nic)
nic jej sie nie stanie,to naprawde musi byc fragment wylinki.
Zależy, jak długo to już trwa, i czy nie odkłada się to od kilku wylinek, czy dopiero od ostatniej. Trzeba wykazać się delikatnością i precyzją, i raczej zastosować sposób z taśmą biurową, a nie zdłubywać palcami. Powinno być wszystko w porządku, jeżeli to tylko niezrzucona wylinka, chyba, że to coś innego( choć trudno byłoby powiedzieć co, zwłaszcza, że tego nie widzę)
Mialem kiedys tak u zbozowki. Sciagnalem fragment pozostalej wylinki, a waz tym fragmentem mial "wysuszone" martwe oko. Skontaktowalem sie z wetem i on polecil mi "neomecynowa masc do oczu". Smarowalem zgodnie z zaleceniami na ulotce, i po kolejnej wylince bylo juz okey. Masc mozna dostac na recepte w aptece.
Dzieki Pituophis miales racje to niezrzucony okular bylem u weta cos tam poogladal wysmarowal jej oko i kazal czekac do nastepnej :)
No widzisz !
Gratulacje dobrego wyboru !