Wie ktos cos o tym weżu?? jakies podstawowe info, warunki hodowli, tera itp.? narazie wiem tylko tyle co pisze w ogłoszeniu saap'a ze dorasta do 2m;];] używałem googli;] ale znajduje tylko tego dużżżeeego;/;/
please help me :)
Wersja do druku
Wie ktos cos o tym weżu?? jakies podstawowe info, warunki hodowli, tera itp.? narazie wiem tylko tyle co pisze w ogłoszeniu saap'a ze dorasta do 2m;];] używałem googli;] ale znajduje tylko tego dużżżeeego;/;/
please help me :)
wpisz w googlach python reticulatus super dwarf i masz mase stronek chociaż info o terra i warunkach raczej nieznajdziesz...
Ale według mnie terra by wystarczyło 120-150 dł x 70-80 szer x 100 wysokość ??
Warunki takie jak zwykła siatka : temp 24-32 ?? wilgotnośc koło 80% ??
Ktos ma inne zdanie niech skoryguje
terra powino wystarczyć widziałem tą siatke moze iną ale była w ostravie na giełdzie nawet fajna:D tylko 5000koron :/ a zwykły pyton siatkowy młode były chyba 1600koron więc jest róznica
Warunki środowiskowe jak dla formy nominalnej, wymagania co do terrarium odpowiednio mniejsze. Sprawa długowieczności jeszcze nie jest znana.
Znazcie geneza powstania tego gatunku?? powstał na skutek częstego chowu wsobnego?? czy pochodzi od jakies niewielkiej populacji tego gatunku??
warunki jak dla normalnego, wielkość wyżej podana, co do otrzymywania to trzeba by było pogadać z kimś mądrym, ale na pewno forma powstała w wyniku jakiejś mutacji - nie wiem jakiej. większość mutacji łątwo jest wywołać właśnie krzyżując rodzeństwo, przy f2-f3 widać efekty takiego krzyżowania.