jak samica dopiero pierwszy raz ma młode to ile ich wychodzi tak mniej więcej ???
Wersja do druku
jak samica dopiero pierwszy raz ma młode to ile ich wychodzi tak mniej więcej ???
tyle sie urodzi ile sie urodzi , niema regóły , niekiedy rodzą sie niezapłodnione jaja lub martwe boa, co do ilosci to zalezy od wielkosci i potencjału samicy
obcy jak nieznasz odpowiedzi na pytanie to nieodpowiadaj, a kolega niepyta od czego zalezy ilosc młodych tylka jaka moze byc ich liczba . Młode u Boa constrictor rodza sie z reguły w liczbie 15-60 szt .
znam odpowiedź na pytanie, w takim razie powiedz mi ile urodzi sie boa w następnym miocie u kogos z forum? Może jestes prorokiem i potrafisz wywróżyć ile boa urodzi sie z samicy której nie widziałeś nawet na oczy za odpowiedż od 15 -60 dziekuje.
aha dzieki wielkie to juz wiem ile mniej więcej
a jeszcze jedno boa są jajorode czy zyworoden bo gdzies w tv słyszałem ze boa sie rodza zyworodne
wino boa są jajożyworodne :-)
żeby zapobiec kolejnemu pytaniu "co to jajozyworodność " to już tłumacze ... to oznacza iż jaja są inkubowane w ciele samicy i młode rodza się zupełnie samodzielne ...
wino: prawie trafiłeś :D
Pozdrawiam!
Michał