mam młodą zbożówke ok 50 cm. Jak włoże do terra noworodki mysie to zjada je owszem tylko na żywca i od strony D..y!!!! Znaczy ze ich nie dusi nawet sie nie wysila!!!! Co jest????
Wersja do druku
mam młodą zbożówke ok 50 cm. Jak włoże do terra noworodki mysie to zjada je owszem tylko na żywca i od strony D..y!!!! Znaczy ze ich nie dusi nawet sie nie wysila!!!! Co jest????
Nic nie jest. Normalka. Poświęć może godzinkę czy dwie i przejrzyj starsze posty?
To normalne, jak będzie dostawała ''trudniejszą" ofiarę to zacznie dusić. A metodą prób i błędów nauczy się że najłatwiej jeść od głowy.
A po co ma sie wysilac? Przeciez jej nic noworodek mysi nie zrobi. Na jej miejscu tez bym sie nie wyslilal hyhy :)).
w sumie karmienie 50cm zbozowki noworodkami to ani ekonomiczne, ani przyjemne dla weza, podolalby juz czemus wiekszemu, u mnie 50cm dostaja co najmniej oseski a najczesciej mlodziutkie bieguski
Ta jak napisałem wyżej większe myszy i będzie dusił wiem że wygląda jakby nie dał rady uwież da a skoro zaczyna od tyłka to nie jest dla niego duzy pokarm a wręcz odwrotnie
Miałem kiedyś podobny problem ze zbożówką ok.60cm podawałem jej oseski a ta polowała na niego łapała go i dusiła lekko przez minutke i zjadała żywego (choć ona może myślała że martwego je!:) któregoś dnia niemiałem osesków więc podałem małą myszke i już zapolowała na nią normalnie udusiła i zjadła martwego! Więc od tego czasu podawałem małe myszki i problem zniknoł. Więc sprubój podać małą myszke myśle że sytuacja będzie dobrze wyglądała i już normalnie upoluje.