Jakie światłówki i ile do akwa terrarium o wymiarach dł 80 szer szer wys 47
Wersja do druku
Jakie światłówki i ile do akwa terrarium o wymiarach dł 80 szer szer wys 47
repri glo 8% dla żólwia lądowego, świetłowka emituje promienie do 30 cm tak więc musisz ją jakoś zawiesić. ja mam podobne terrarium i mam jedną świetlówke, jeżeli chcesz nią ogrzewać to musisz zastanowic się na jakimś dodatkowym źródłem ciepła, świetlówka jest niewystraczająca
pozdrawiam
ale on ma elegans czyli np. hagen repti-glo 5.0 UVB ( świetlówka terrarystyczna emitująca prom. UVB 5%) no i lustrzanka zamontowana nad miejscem wygrzewania się gadziny. Jak już napisał phenix, świetlówka max. 30cm nad wysepką. zerknij tu http://www.colisa.com.pl/
Cztli nei mogę UVB na całym akwarium??
Dwie czy jedną światłówka będzie nad częścią lądową
Jestem zielony w światłówkach moze pomożecie mi zrobić zestaw do akwa terrarium
Może firmy Arcadi lub hagena
chyba hagen będize lepszy
niczym sie zabardoz nei roznica tylko cena chyba wiec lepszy hagen, swielowka bedize sobie nad czescia i ladowa i wodna a zarowka grzewcza tylko nad ladowa bo ona nie bedize emitowala promieni, a swietlowka pewnei i tak bedize miala 60 cm dlugosci wiec starczy na duza czesc akwa
pozdrawiam
Tomek
znalazłem światłówke z promieniami repti-glo 5.0 UVB o wymiarach 74cm.
no to bedize w sam raz
pozdrawiam
Tomek
do takiego akwa radze 2 swietlowki (jak najwieksze, byle sie zmiescily). Ja w bardzo podobnym mam swietlowke 74 cm (chyba) Rapti Glo 5,0 oraz 60 cm Sun Glo. W akwa jest tez troche rybek dla towarzstwa i staram sie utrzymywac roslinnosc. Dla zolwi swiatla nigdy za duzo, byleby mialy tez miejsca zacienione.