mój problem tkwi w tym ze nie moi starzy nie pozwalaja mi kupic legwana a mam wszystkie potrzebne rzeczy np:terrarium
a przeciez to takie piekne zwierze
starzy mówia ze smierdzi
czy to prawda??????
Wersja do druku
mój problem tkwi w tym ze nie moi starzy nie pozwalaja mi kupic legwana a mam wszystkie potrzebne rzeczy np:terrarium
a przeciez to takie piekne zwierze
starzy mówia ze smierdzi
czy to prawda??????
Ponieważ to zwierzę roślinożerne odchody nie są tak cuchnące jak przy mięsożercach (np. waranach), ale jak się nie sprząta...
rodzicom mówie: najgorszy i smrodliwy gad jaki żyje na świecie to człowiek ;)
Jak nie posprzątasz kuwety do której się załatwił (legwan) to śmierdzi dość mocno - szczególnie jak legwan jest spory. Jeśli w terrarium jest czysto nie śmierdzi w ogóle. Gady są bardzo czyste załatwiają się raz dziennie i rzadziej (drobne ssaki roślinożerne praktycznie bez przerwy) ich skóra nie wydziela nieprzyjemnych woni, nie śmierdzi im z pysków. Porównanie do psa to niebo a ziemia (na korzyść lega). Jak widzisz wystarczy zachować higienę. Życzę powodzenia w przekonywaniu rodziców :-)
Wcale nie smierdzi (m.in., ze sie nie poci).
Oj tak jak moj Regis ( waran ) nawali do kuwety to az w oczy szczypie przy sprzataniu:))))))))))))))))) a gadzina robi kupe wieksza niz pies:)
sam legwan (jego cielsko) nie smierdzi!! ale kupy tak, to oczywiste, inaczej nie bylyby kupami :D