Moja siostra dała do miseczki żółwików rybkę hodowlaną, a on ja zjadł w całości i nawet nie wypluł resztek, czy nic się nie stanie? A ten żółwik jest jeszcze mały....
Wersja do druku
Moja siostra dała do miseczki żółwików rybkę hodowlaną, a on ja zjadł w całości i nawet nie wypluł resztek, czy nic się nie stanie? A ten żółwik jest jeszcze mały....
Nie nic mu sie nie stanie żółwie jedzą ryby i nie powino mu to zaszkodzić.
a jakiez on to resztki miał wypluc ?
nic mu nie bedzie.
wypluje ale ... drugą stroną strawione.....;-) jeszcze się zdziwisz co może pożreć taka "mała" gadzina... małe rybki w całości są najlepszą karmą , dostarczają wszystkie potrzebne składniki pokarmowe.
Żywe ryby są dobrą karmą, a w zasadzie ryb innych, niż w całości nie należy podawać.
Co to znaczy "do miseczki żółwików"? W czym one są hodowane?
... i jakie to żółwie?
P.
to są zółwie ozdobne meksykańskie, bardzo podobne do cczerwonolicych.i co do tej miseczki to im dałam bo karma sie nie rozpływa cała po akwa i im jest lepiej to żreć. a miska jest taka dość głępsza i duża.
Też jakiś czas stosowałem takie kółeczko przyklejane na przyssawke do ścianki akwa troche wysunięte nad tafle wody aby żółw nie musiał szukać jedzonka bo zawsze dostawał w jedno miejsce. Jednka po obserwacjach stwierdziłem że nie jest to konieczne bo gadzinka świetnie znajduje pożywienie po zapachu. Przeważnie dostaje z ręki do pyska albo po prostu wrzucam do wody ;-)
Rozwiązanie z miskom może być ale tylko chwile bo potem żółw urośnie i bedzie miał problem z jedzeniem, najlepiej jest wziąść dać mu normalnie tobie nie bedzie sprawiac kłopotu a żółwik bedzie miał troche ruchu.
Własnie wczoraj wieczorem zdziwiłam się jak mój mały czerwonolicek na raz połknął 3,5 cm stynkę.Troche mnie to zszokowało bo nic nie pogryzł, tylko poprostu wchłonął. Ale żarłok..