Mój Zółwik lądowy Filip nie chce nic jeść dałam mu dziisaj liść kapusty ale nawet nie ruszył.Aż mi sie na płacz zbiera jak pomysle że dzisiaj poszedł spać z pustym brzuszkiem;(!Pomórzcie mi!Powiedzcie czemu nie chce jesć?Prosze o szybką odpowiedź
Wersja do druku
Mój Zółwik lądowy Filip nie chce nic jeść dałam mu dziisaj liść kapusty ale nawet nie ruszył.Aż mi sie na płacz zbiera jak pomysle że dzisiaj poszedł spać z pustym brzuszkiem;(!Pomórzcie mi!Powiedzcie czemu nie chce jesć?Prosze o szybką odpowiedź
Znawcą hodowli żółwi nie jestem , ale z tego co wiem żółwi nie karmi się roślinami kapustnymi niejest to dla nich zdrowe, raczej podawaj mu rośliny rośnace na dworze zdala od ulic, wiekszych skupisk ludzkich, bardzo lubią kwiaty i liście drzew oraz krzewów.
Oczywiscie,ze raczej kapusty to mu nie dawaj-zerwij liscie mlecza,babki lancetowatej,koniczyne,(sprawdz na FQA o zywieniu zolwi ladowych-sporo bylo na ten temat),przy okazji jakie warunki masz,czy dajesz mu swieza zielenine,jak z temperatura,co z wyproznieniem to wszystko jest wazne i stymuluje prawidlowy rozwoj gadzinki-a Ty nic nie piszesz na ten temat?Od kiedy nie je jak jeden dzien to nic nie szkodzi-jednodniowa glodowka jest jak najbardziej wskazana.Co dotychczas jadal?