mam pajaka chilean rosea i jego temperatura w dzien nie przekracza 15 stopni ciepla a w nocy 5 stopni ciepla
czy to moze mu zagrozic???
Wersja do druku
mam pajaka chilean rosea i jego temperatura w dzien nie przekracza 15 stopni ciepla a w nocy 5 stopni ciepla
czy to moze mu zagrozic???
hehehehee
ehh i ty lubisz wszystko co zyje??????????
podwyrzsz temp......
Art man ptaszników się nie zimuje... Gdzie Ty go trzymasz? Na balkonie czy co ?? A może chowasz go przed rodzicami w piwnicy... Lepiej przenieś go w cieplejsze miejsce ( +25, +27 stopni) bo nie nacieszysz się długo z jego życia....
Pozdrawiam
Leny
art jeszcze peszczelnie pytasz!!!!!!!!!1
on moze zginac...........
Przeżyje. W klimacie, w którym żyje rosea zdarzaja się nawet przymrozki. Pajaki te w okresie zimy (mniej wiecej temperatury jak u Ciebie art man'ie) zmniejszaja swoją aktywność i nie przyjmują pokarmu.
Takie temperatury nie tylko nie spowodują śmierci pajączka, ale nawet wydłużą jego życie (im wyższa temp. tym szybsza przemiana materii = krótsze życie).
Im niższa temperatura tym wolniejsza przemiana materi. Pająk wtedy przyjmuje mało pokarmu lub wogóle nie przyjmuje i moze to po dłuższym okresie spowodować jego śmierć. Im wyższa temperatura tym pająk aktywniejszy, i co za tym idzie - apetyt :)
Pozdrawiam
Leny
a poza tym jesli jest mlody, to nie bedzie Ci ladnie rosl. Lepiej go dogrzej.
Ja bym radzil go dogrzac! Jaca ma troche racji ze tam gdzie ten ptasznik zyje zdarzaja sie przymrozki ale bez przesady zeby pajak siedzial caly czas w takiej temperaturze!!! Propomuje dogrzewac terrarium. A tak na marginesie czy przez przypadek nie jestes z Gliwic i nie masz na nazwisko Marczuk??? jesli tak to znamy sie dobrze :) z Jeleniej Gory!
poczytaj opis gatunkow i zobacz jakie temperatury sa proponowane. Osobiście proponuje aby temp w dzien utrzymywala sie poziomie 25stC a w nocy nie spadala ponizej 20stC MILEJ HODOWLI :)
ja bym dal kabel grzewczy