Wszyscy się chwalą że ich pająk przekopywuje terra, użądza je po swojemu, a ja u mojej Smithi (ok.5cm) niczego takiego nie zaobserwowałem. Ogólnie siedzi, mało sie rusza ale je sporo.
Czy to normalne?
Wersja do druku
Wszyscy się chwalą że ich pająk przekopywuje terra, użądza je po swojemu, a ja u mojej Smithi (ok.5cm) niczego takiego nie zaobserwowałem. Ogólnie siedzi, mało sie rusza ale je sporo.
Czy to normalne?
Widocznie twojemu pająkowi pasuje mieszkanko jakie dlaniego przygotowałeś i nie czuje potrzeby zmiany otoczenia w taki czy inny sposób. a co do małej róchliwości to tez niemasz sie czym przejmować może wsumie miec za niską temperature ale wsumie pająk to nie krulik żeby biegał :]
niektóre pająki tak mają, ale myślę, że kiedyś zacznie "ryć"
moja blondi rowniez niekopie a w opisie gat jest wyraznie napisane ze pajak bardzo lubi urzadzac swoje mieszkanko po swojemu.... kazdy pajak ma swoje upodobania :)
mój kędzieżawiec od pierwszego dnia przerył cały poijemnik i prawie zakopał orzecha!!:/
THX za odpowiedzi
jeszcze wczoraj mowilem, ze moja blondi nie kopie ... hehehe dzis zakopala kryjowke.... :) ale od zewnatrz :)
Wszystkie naziemne (nie mowiac juz o podziemnych, bo to chyba oczywiste) wczesniej czy pozniej przekopuja.
Moja Nhandu carapoensis dlugo byla zadowolona z istniejacego wystoju a ktorejs nocy przekopala dokladnie wszystko (na miesiac przed wylinka).