czy można trzymać małego pająka w słoiku zamiast w pudełka po filmie fotograficznym jeżli nie to dlaczego
Wersja do druku
czy można trzymać małego pająka w słoiku zamiast w pudełka po filmie fotograficznym jeżli nie to dlaczego
można. no chyba ze weżmiesz ma pająka po 1 wylinke 10 litrowy słoi.
Gdzie wyczytałeś że pająka można tylko trzymać w takim pudełeczku ?
nigdzie nie wyczytałem tylko się nieznam jestem początkujący dopiero kupuje
Najpierw odpowiedz sobie na pytanie:
czym sie rozni sloiczek od pudeleczka po kliszy?
Aaa... to bedzie tak:
inny material, kolor, przezroczystosc.
Pajak nie bedzie sie tym zbytnio przejmowal. A co do pudelka po kliszy, to jestem sceptykiem takiego pomyslu, przy hodowli jednego pajaka.
Co innego, jak sie ma "mega" hodole. :)
Jedni mówią żeby było małe pudełko bo jak bedzie wysokie to pająk moze próbowac się wspiąć i się zabije a drudzy że to bez różnicy :-/
Sam niewiem tymbardziej ze nie załważyłem u mojego kedzierzawca żeby próbował sie wspinać:-/
Acha ja bym słoik odradzał bo będą kłopoty z wsadzeniem ręki i wyjęciem pająka.
..a po co wsadzac reke i wyjmowac pająka? Do tego jeszcze malucha takiego? ;P
To bez roznicy jaki pojemniczek, wazne zeby byl dopasowany do rozmiarow malego pajączka. Pojemniczki na klisze są po prostu najpopularnijesze, bo jak ulał dla takiego byka co jeszcze nawet trzech wylinek nie przeszedł. Jezeli taki malec spadnie z wysokosci to mu sie nic nie stanie. Za lekki jest. Musialby miec naprawde pecha, zeby sie uszkodzic.
Acha rozumiem.
A z tym wyjmowaniem pajączka to np gdyby mu trza było posprzątać albo jakąś pleśń ewentualną usunąć. Czy resztki żarcia terz trza wsadzić łape:-/
nie trzeba bo od czwego są pensety, wykałaczki...
A są pensety długości słoika??? chyba że będzie mały słoik...