Witam!
Czym mogę nakarmić Smithi L1 ??? Kupiłem ją w zeszłym tygodniu i próbowałem dać białe robaki ale są chyba za duże a przecięte na pół również. Ona jest taka mała że ledwo ją widać. Mieszkam w małym mieście i w sklepach nie ma nic mniejszego.
Wersja do druku
Witam!
Czym mogę nakarmić Smithi L1 ??? Kupiłem ją w zeszłym tygodniu i próbowałem dać białe robaki ale są chyba za duże a przecięte na pół również. Ona jest taka mała że ledwo ją widać. Mieszkam w małym mieście i w sklepach nie ma nic mniejszego.
Wylęg świerszcza lub mączniaka,muszki owocówki, komary, poza tym w sklepach są jeszcze pinki (małe białe robaki) i ochotki.
Jak widzisz jest tego duzo
No tak tylko ,że pinka jest dwa albo trzy razy większa od pająka ...
ja dla młodziaków siekałem na kilka części pinkę albo małe mączniaki. Pomino tego, że wyżerka była martwa i nieruchliwa, pająki nie pogardziły.
Też się martwiłem, że padną z głodu, ale wyrosły na dostojne damy i przystojnych gentelmanów.
pozdrawiam
hlas
Kurde a moje nie chcą jesć ani żywych ani martwych:/ ani macdzniaka ani pinki..... moze wylinka tylko gorzej jesli nie....
nie peniaj, z głodu nie padną...
hlas
Ech...i znowu karmienie :(((((
Jak by nie bylo innych prolemow.
Zrob przecier z owocow, marchewek i np. ziemniaka i wloz to wszystko do butelki (np. po coli, albo po mleku).
butelke postaw gdzies na podworku i poczekaj z pare godzin, albo z jeden dzien i czekaj, az zleca sie muszki owocowki. Bedzie im ciezko wyleciec ze wzgledu na przewezenie w butelce.
A wlasnie... upewnij sie, czy pajak nie jest przed wylinka, bo tak mi sie wlasnie zdaje.
Prouj mu dawac kawalek pinki codziennie, a jesli nie zwroci uwagi, to lekko ja popchnij.
Jesli pomoze, to elegancko, a jesli nie pomoze, to tez elegancko, bo to na 90% wylineczka ;)
thx. A ochotkę gdybym spróbował? w sumie te pajączki mi wyglądaja ni w L1 ni w L2:)
Jesli maja ochotke na ochotke, to prosze bardzo :)
Pytałem się Terrarysty czemu mój pajączek nic nie jee. Zapytał się ile to odpowiedziałem już z 7 dni odpowiedział mi że jak nie będzie jadł 3 tygodnie to dopiero powinienem się martwić posłuchałem go i po 2 dniach z pojemniczka znikła połówka białego robaka :) nie ma się co martwić.(nie wykluczona jest wylinka)