Mam pająka po 5 wylince czy moge trzymac gobez ogrzewania u mnie w pokoju jest 20 stopni .A i jeszcze jedno w jakim terrarium najlepiej takiego pająka trzymac
z góry dziękuje!!!!!!!!!!
Wersja do druku
Mam pająka po 5 wylince czy moge trzymac gobez ogrzewania u mnie w pokoju jest 20 stopni .A i jeszcze jedno w jakim terrarium najlepiej takiego pająka trzymac
z góry dziękuje!!!!!!!!!!
Zależy jaki to gatunek. Większość gatunków może być trzymana w temperaturze pokojowej, ale wolniej rosną, są mniej ruchliwe itd. Napisz jaki to pająk.
jest to brachypelma albopilosum zapomniałem napisac
Można. Ale przede wszystkim trzeba próbować stworzyć im warunki dla nich optymalne - to jednak trochę ponad 20 stopni w zależności oczywiście od gatunku. Ja osobiście mam w mieszkaniu dość chłodno, właśnie dlatego uruchomiłem już ogrzewanie/oświetlanie. W pokoju czerwono, termostaty cykają, temperatura 25stopni, w domu 19-20.
powiedzcie: u mnie w pokoju w nocy jest 20C to jednak troszke za malo bo mam (brachypelme emilia,stromatopelme calceatum,i pterinochilus murinus-te maja w nocy 20C) jak wlacze zarowke jest 25C(w nocy) to zostawiac wlaczona(24-25C) czy wylaczona(20C)
Ja mlode pajaki (do 5 wylinki) trzymam w temp. ok 30oC dzien 26oC/noc, wiekszym zmniejszam o ok 3/4o Samca, ktory czeka na samice, trzymam praktycznie w tem. pokojowej.
smiało możesz trzymać je nonstop z włączoną żarówką,postaraj sie tylko o czerwoną
pająki czerwonego swiatła nie widzą i bedą się cool czuły :)
wiem ze czerwona!!!!! i juz mam
Michal -> Ja taka temperature mialem przez 4 miesiace (mam smithi, regalis, lividum) i wszystkie sie trzymaja. Mimo wszystko, wole gdy maja standardowo te 24-25.
ja część ptaszników( zwłaszca duże) z powodu tymczasowego braku miejsca i finansów trzymam w temp pok. około 20-21 st.C i wszystkie sie doprze miewają