Wczoraj w samo poludnie uciekl mi boehmi (dosyc duzy bo z 5 moze 6 cm cialka). Mam pytanie jak dlugo moze on przezyc w mieszkaniu?
Za odzpowiedzi z gory dziekuje i pozdrawiam.
Wersja do druku
Wczoraj w samo poludnie uciekl mi boehmi (dosyc duzy bo z 5 moze 6 cm cialka). Mam pytanie jak dlugo moze on przezyc w mieszkaniu?
Za odzpowiedzi z gory dziekuje i pozdrawiam.
Szukaj go stary! Zrób kilka pułapek. Do pudełek np: po margarynie powsadzaj kore albo torf i zraś go tak żeby pająk został zwabiony zapachem! Nie wiem czy to skutkuje ale szłyszałem że tak.
zapach margaryny tak działa na pająki że niemogą sie oprzeć żeby nie sprubować tego "jogurtowego" smaku i lecą do pułapki co sił w nogach. Mówie ci pająki mają dobry węch.
heheheh...
a glownie to szukaj tam gdzie ciemno... za meblami, pod i za lozkiem, za kompem w kablach itp.... tyle wiem o szukaniu pajakow, zolwia czerwonolicego podobnie mi sie szukalo (jeszcze przez 2 tygodnie na telefon bo ja bylam na wczasach hehehe)...
ok 2-3 dni przeżyje, puźniej może sie przsuszyć,
weż pudełko po margarynie odwruć je dnem i wytnij wjście takie jak jest w ilgo, połuż na podłoge coś wilgotnego, może być nawet papiero toaletowy, i tak w kilku miejscach gdzie możliwe że będzie sie znajdował i co jakiś czas sprawdzj czy w którymć go niema
albo przywiąć świerszca do nitki i puść go w każdy zakamarek jak nie wruci to albo został zjedzony albo uciekł:-)))
"albo przywiąć świerszca do nitki i puść go w każdy zakamarek jak nie wruci to albo został zjedzony albo uciekł:-)))"
buaahahahaha :D :D :D
Swierszcz na smyczy :]
Respekt...
l0k -> to, ile pajak przezyje, zalezy glownie od warunkow w twoim domu. Szukaj w ciemnych, wilgotnych miejscach. Mam nadzieje, ze odnajdzie sie szybko... oby w ogole sie odnalazl.
Tski duży pająk to napewno go znajdziesz, tylko musisz chcieć. Chyba że masz dom jak z "dynastii".
no i niezapomnij wieczorami spryskać ścian w domu! bo wilgotność musi być :-)))