Jak w pytaniu. Czy pojedyncze nitki na torfie to pleśń czy pajęczyna? Jak odróżnić jedno od drugiego? Dodam że chodzi mi o B. Smithi L2....
Wersja do druku
Jak w pytaniu. Czy pojedyncze nitki na torfie to pleśń czy pajęczyna? Jak odróżnić jedno od drugiego? Dodam że chodzi mi o B. Smithi L2....
Jak bedziesz mial plesn, to bedziesz widzial konkretnie, ze coś "zakwitło" w terrarium, nitek sie nie dopatuj. ;)
ta albo niebieskie kuleczko kropczeki beda.. jak u mnie :(
pojedyncze niteczki na torfie to z cala pewnoscia pajeczyna :D:D natomiast plesn jezeli juz sie pojawi ma niestety troche wieksze rozmiary i jest koloru bialego, zielonego lub jakiegos innego jeszcze wtedy usun ta plesn :)
Pozdrawiam...
Generalnie plesn pojawiajaca sie w terrach nie ma postaci nitek, tylko raczej pojawia sie punktowo.
jak ja mam jakies watpliwosci, to od razu pod mikroskop, wtedy doskonale widac strzepki. Ale biale nitki to pajeczyna.. jak slusznie stwierdzili poprzednicy.
A co jeśli w 2 dni praktycznie całe wejście do groty zostało zasłonięte nitkami?
to sa nitki pajeczyny - pajaczek będzie mial wylinke :D
Pozdrawiam...
Plesn wyglada troche jak puszek, pojedyncze "nitki" moga sterczec. Ma tez troche inny odcien, niz pajeczyna.
To sie da rozpoznac :)
Jak widac niektorzy maja z tym problemy ]:-> :D:D:D
Pozdrawiam...