witam
zaplesnialo mi podloze do terrarium (kostka kokosowa) i w zwiazku z tym mam pytanie czy jjezeli ja wygotuje, to bede mogl dalej go uzywac??
pozdro
Wersja do druku
witam
zaplesnialo mi podloze do terrarium (kostka kokosowa) i w zwiazku z tym mam pytanie czy jjezeli ja wygotuje, to bede mogl dalej go uzywac??
pozdro
Przypuszczam że wątpię :/ Aż tak bardzo ci zależy na paru groszach ze zaryzykujesz zdrowie zwierzaka?
hehehe to Ci się udało DEXiu - "przypuszczam że wątpie" hehehe
no co ty, zadne gotowanie, wymin ta ziemie na nowa, i tak pewnie w ziemi zostana jakies "zarodniki" za 9zł kupisz tyle ziemi ze starczy ci na kilka a moze nawet kilkadziesiat terra dla ptasznikow.
to nie ziemia to kokos i dalem za niego 30zl a sluzyl mi kilka dni wiec troche mi go szkoda, ale jak mowicie zeby wyrzucic to ok
Masz widocznie źle wentylowane terrarium.
Sama wymiana podłoża nie wystarczy.
Musisz poprawić wentylacje bo pleśń będzie wracała.
to nie od tego, mailem korzen od kumpla i to na nim zauwazylem plesn, wyciagnalem go i myslalem ze3 bedzie ok jednak zobaczylem ze niektore kostki sa lekko zaplesniale,to wyciagnalem cale podloze, umylem terra i teraz dalem wlokno kokosowe, a wentylacje mam dobra, z przodu na dole jest kratka i na gorze na srodku tez
pozdro