Witam,
Czy dym tytoniowy jest szkodliwy dla pajakow ?
Pozdr
Jadzwin
Wersja do druku
Witam,
Czy dym tytoniowy jest szkodliwy dla pajakow ?
Pozdr
Jadzwin
To było juz na forum, jest taki magiczny przycisk "SZUKAJ" kiedy go naciśniesz wejdziesz to cudownego świata wszelkiej wiedzy. Ale odpowiem dym tytoniowy jest szkodliwy dla pająków.
Na konkretne pytanie, konkretna odpowiedz - tak, dym jest szkodliwy dla pajakow tak samo jak wszelakiego rodzaju areozole, dezodoranty, kadzidelka i te urzadzenia elektroniczne włączane do kontaktu przeciw komara i muchom ;):P itp. itd. :)
Ale jak nie będziesz dmuchał bezpośrednio na pająka to nic mu się nie stanie. Ja czasem palę w pobliżu pajączków i mają się dobrze. Wiem, że wiele oób też to robi.
ja gdy chce zapalic ( a na nieszczęście moje zwierzaki mam w pokoju z kompem ) wychodze z pokoju zeby im to nie zaszkodzilo :) ale poki co mało pale ( tylko 8 fajek dziennie :P )
I chyba musisz wychodzić z domu jak starsi są tak jak ja ;D
na szczęście nie :> pokoj mam pietro wyzej - jestem sam wiec droga wolna :D - w razie czego NEO zapraszam do Mnie - najlepiej jest jak wujek ma wpasc, ehh...zebyscie widzieli expressowe wietrzenie okien :D:D
jadzwin - rzucaj palenie, to pytanie zniknie.
Z tego, co wiem, to dym tytoniowy w ilosci, jaka unosi sie w powietrzu, w wietrzonym domu, podczas palenia jednego syficznego peta, nie jest bardzo szkodliwy dla stawonogow, ale w duzej ilosci (np. dmuchanie na zwierzaka), moze byc niebezpieczny.
Raczej nie wolno palic w pomieszczeniu z ptasznikami poniewaz to bardzo im szkodzi jak wrzystkim takrze ludziom , na ten temat byly rozne opinie... jak chcesz mozesz poszukac na forum
o fuj... wy palicie...
pany! dajcie pany spokoj! :(