JAk urzadzic pojemnik po moczu dla Aviculari versicolor???? Tj trzeba jej wsadzic do niego jakis kijoszek czy cos takiego zeby na nim siedziala???? I czy mozna ja karmic "normalnym" pokarmam np. pinkami?? Jesli nie to czym??
Wersja do druku
JAk urzadzic pojemnik po moczu dla Aviculari versicolor???? Tj trzeba jej wsadzic do niego jakis kijoszek czy cos takiego zeby na nim siedziala???? I czy mozna ja karmic "normalnym" pokarmam np. pinkami?? Jesli nie to czym??
chcialem tylko powiedziec ze pinkami mozesz karmic jezeli pajak jest maly to je pocwiartuj ;>
Mozesz wlozyc jakiegos "badyla" do srodka, lecz tak czy tak spider dobuduje reszte swego lokum z pajeczyny. Pozywienie? mysle ze standard, czyli, swiersze, maczniaki itp. Pozdrawiam.
.....proponuję włożyć do pojemniczka kawałeczek kory odpowiednio wcześniej dopasowanej ...najlepiej w pozycji ukośnej opartej o ściankę pojemniczka ,...kora z cienkiej gałęzi jest odpowiednio wyprofilowana przez nature-( łukowato ) .W znacznej części pajączek ją i tak zabuduje pajęczyną i dostsuje do swoich potrzeb.Na dno trzeba wcześniej wsypać troszeczkę torfu ,co pozwoli utrzymać odpowiednią wilgotność +(H2O)....Trzeba pamiętać o utrzymaniu odpowiedniej wilgotności ,bo Versicolor jest na to bardzo wrażliwa(często padają szczególnie mniejsze osobniki ).Warto pamiętac o odpowiedniej wentylacji ,co pozwoli uniknąć pleśni ,...... co do pokarmu świerszcze .larwy maczniaka.pinki..ja podaje żywe są chętnie zjadane bo ma apetyt .Właśnie w takich warunkach moja Versi...oczekuje 4 wylinki. pozdrawiam....powodzenia w hodowli.
Hmmmm a skad wytrzasnales ta versi?? Bo narazie to ja probuje skas dostac i nie moge!!
Banan jak chcesz A. versicolor 3 wyl. za 60 zł to daj znac na priv :)
a co do karmienia...
karmic mozesz pinkami mlode osobniki a pozniej przejsc na maczniaki a z maczniakow na swierszcze ;) dopasuj pokarm do wielkosci pajaka ;)
urzadzenie terra...
jezeli chcesz mozesz dac jakis patyczek ale to nie jest konieczne i tak pajaczek zrobi sobie kryjowke nawet bez tego kijka ;) moj T. gigas nie ma zadnego patyczka ( tak samo jak A. metallica i A. versicolor ) i zrobil sobie kryjowke zaraz pod nakretka ;)
..........jeszcze dwa dni temu, pisałem że właśnie oczekuję na 4 wylinkę mojej A.Versicolor.....no i właśnie dzisiaj, miałem szczęście obserwować cały proces "wylinki " mojego pajaczka ....jest teraz całkiem biały z lekkimi przebłyskami błękitu . Odpoczywa obok wylinki , jest teraz taki bezbronny.....super ...( to było lepsze niż programy w TV ).