Re: Brachypelma Albopilosum
Nie da rady dokładnie ilości wylinek określić ale z tego co piszesz to mniejwięcej 5-6
wylinka.Agresywny to on nie jest :) daj mu jeśc one tak zawsze jak są głodne dawaj mu larwy much bardzo ładnie rosną mączniaka jak dajesz odcinaj głowę żeby się nie wkopał zraszać nie musisz terra ma w sam raz za duże też nie dobre nie przepłaciłeś mogłeś zapłaćić więcej lub jak byś poszukał to 5-6 za 25 zł byś kupił i 6-7 za 30 zł zraszać nie musisz codziennie jesli pojemnik jest dość słabo wentylowany to wystarczy jak wlejesz co jakiś czas troszkę wody po sciance tak aby 1/2 pojemnika była wilgotna to na tyle miłej chodowli.
1) Trudno powiedziec ktora to wylinka - wszystko zalezy od warunkow w jakich byl trzymany ptasznik, nie da sie dokladnie okreslic po ktorej byl wyl. ja stawiam na 5
2) Jak kupujesz B. albopilosum to ktos na 99.9 % wysle ci tego wlasnie pajaka, ja jeszcze nie slyszalem o takim przypadku oszukania ;-)
3) Wszystko zalezy od okazu, generalnie B. albopilosum to lagodny ptasznik ale jak zawsze i wszędzie zdarzaja sie wyjątki i nie przejmuj sie tym z wiekiem albo mu przejdzie lub tez nie :)
4)50 zł za pajaka razem z terra ? :> - zawsze mozna taniej :P imho - przeplaciles :P
5)dawaj mu cale maczniaki :D
6)sprawdz reka wilgotnosc podloza, niech będzie lekko mokre, nie moge tego konkretniej ujac - musialbym zobaczyc ale napewno dasz sobie rade bez higrometru :)
7) ew. inny pojemnik nie musi byc po sledziach - w sklepie rybnym ( hyhy :> ) mozna kupic plastokowe pojemniczki za 50 gr. sa idealne - tylko musisz popytac :)
8) mocne dmuchanie nie zabije go :P ale zawsze mozesz wziasc i przeniesc go do innego wiekszego pojemniczka ew. nakryc go jakims innym pojemniczkiem :)
tez bym stawial na 5 wilinke !
u mnie kiedys tez bylo podejrzenie o to ze to nie jest kedziorek a Lasiodore Parahybane , z tego wlansie powodu ze rzucal sie na wszystko co popadlo - ale mu to przeszlo! slyszalem ze takie pomylki sie zdarzaja ale nie koniecznie swiadome !
50 zl ?! to faktycznie troche przeplaciles
co do wilgotnosci to mysle ze masz OK
Pozdrawiam i zycze powodzenia w hodowli !!!
Kuba
Młode pajaki gdy sa agresywne to przechodzi im z wiekiem, a gdy jest lagodny to z wiekiem mu odbija ;)
Cytat:
"u mnie kiedys tez bylo podejrzenie o to ze to nie jest kedziorek a Lasiodore Parahybane "
Gdy ptasznik podrosnie mozna stwierdzic jaki to gatunek, zreszta L. parahybana są sporo wieksze od B. albopilosum po 5/6 wyl :)
"z tego wlansie powodu ze rzucal sie na wszystko co popadlo "
Zalezy od okazu, Moja L. parahybana to wzor cnot wszelakich ;) bardzo spokojny pajak i nie znaczy to ze wszystkie okazy są taki :)
jako pojemnik możesz kupic Fauna box jest drosza niż 0.5 zł bo kosztuje około 7 zł ale ładnie wygląda i maporobione dziurki wentylacyjne, klapke do otwierania fajna rzecz. kupic mozesz w sklepie zoologicznym
hm... w sumie nie mam co pisać bo już chyba poprzednicy wszystko wyjaśnili...
Dziekuje wszystkim za odpowiedzi :)
Co do ceny, to zalezy - jezeli brac pod uwage ze ostatnio widzialem jak gosc kupil kedziora (m1-czeladz) za 120zl, po tak na oko 7wyl to mozna powiedziec ze trafiles na okazje ;).