uciekł mi duzy vagans co robicie jak wam ucieknei pająk macie jakies sposoby na szukanie??
Wersja do druku
uciekł mi duzy vagans co robicie jak wam ucieknei pająk macie jakies sposoby na szukanie??
tak :D - przeszukanie wszystkich zakamarkow w pokoju ;) ale jezeli Twoj vagans jest duzy to looz, latwo go znajdziesz :)) mozesz tez polozyc wilgotna miseczke z torfem w ktoryms miejscu - ptasznik moze tam sie uda.
Ale jak juz cos to szukaj w cieplych i wilgotnych pomieszczeniach :D:D
..............dodam tylko aby odizolowac pozostałe pomiszczenia...........,zaciesniajac w ten sposób krąg poszukiwań.
Czatuj w nocy :) sa wiekrze szanse ze go znajdzesz
uszczelnij szczeliny pod drzwiami i szukaj... szukaj za meblami ... w okolicach podlogi... jakies ciemne i cieple miejsca... obok grzejnika...
pajakowi nic sie nie stannie (chyba ze dopadna go rodzice w Twoim pokoju ;) ) moze potrwac to kilka dni ale nic sie nie buj...pajak sie znajdzie :)
Do tej pory sprawdzałem kilka sposobów poszukiwań pająka:
1. Szukanie we wszystkich zakamarkach- rezulatat: nie znaleziono
2. Rozkładanie pudedłek z wilgotnym torfem-rezultat: nie znaleziono
3. Rozkładanie pokarmu (wedle zasady: jak zniknie to może jest gdzieś blisko)-rezultat: nie znaleziono
4. Czekanie - rezultat: natknąłem się na niego jak przebiegał przez środek pomieszczenia.
W zasadzie to nie było czekanie tylko rezygnacja a znalazł się po dwóch tygodniach.
Osobiście proponuję szukania w podanej kolejności i dokładnie, nie wolno myśleć " ...nie, tam go na pewno nie ma...."
Swoją drogą taka ucieczka nie jest zła: zaawsze coś się dzieje :-)
ja swojego vagansa znalazłem w łóżku:p
Co tam robil :) lub co Ty z nim robiles :> :):)
ehhehe wielkie dzieki za zainteresowamnie sie sprawą:) narazie brak rezulatatów bedzie dopse:)
poszukaj w okolicach kaloryfera, innych terrari, komputera (też wydziela ciepło). Jeśli obniżysz temperature w swoim pokoju to napewno będzie w miejscach które wyminiłem bo będzie go ciągło do ciepła