czy jej jad jest niebezpieczny dla czlowieka?
Wersja do druku
czy jej jad jest niebezpieczny dla czlowieka?
Jak wszystkich afrykanskich pajakow.....
heheh człowieku,,,,,,,,,,,,,,,,, bardzo mocny jad ma (ale mi sie podoba ten pajaczek)
Nie dość, że ma mocny jad to do tego b. szybka jest. Ja zanim się na nią zdecydowałem długo się zastanawiałem, bo bałem się, że nie dam sobie z nią rady, ale narazie jest wporząsiu. Poprostu trzeba przy niej zachować najwyższy stopień ostrożności i zapobiegawczości.
buuu jedyny plus nie wyczesuje włosków ale przy tego typu pająkach tak jest
Za to nadrabia wszystko szybkoscia i jadowitoscia.
Pajaki w sumie mozemy podzielic na 2 grupy.. na pajaki starego i nowego swiata. Pajaki nowego swiata to z reguly wyczesywacze wloskow... (z reguly)..., ktore nie maja specjalnie toksycznego jadu, gdyz maja inne drogi obrony.
Za to pajaki starego swiata, jak Poecilotherie, nie dysponuja wloskami parzacymi, ale w drodze ewolucji, musialy rozwinac wyjatkowa szybkosc i dosc silne toksyny.
Taa, kiedys mialam polgodzinna akcje z lapaniem Heteroscodry... Zwiala za regaly i trzeba bylo odsuwac je od scian.... To bylo okolo rok, poltora temu, nie myslcie, ze mi tak czesto pajaki wieja......
akurat poziom toxyczności zalezy od innych zeczy z tego co wiem .... ale ogulnie to sie zgadzam :P