mam problem ze swoją irminą kupiłem ją 2 mies. temu po tyg. przeszła 4 L i do tej pory nic nie chce jeść a to już 8 tyg.siedzi tylko pod sufitem terra w pajęczynie i nic poza tym (czasami zmieni tylko pozycje).Czy to normalne?
Wersja do druku
mam problem ze swoją irminą kupiłem ją 2 mies. temu po tyg. przeszła 4 L i do tej pory nic nie chce jeść a to już 8 tyg.siedzi tylko pod sufitem terra w pajęczynie i nic poza tym (czasami zmieni tylko pozycje).Czy to normalne?
A jakie duże masz to terra i jaką masz temp. i wilg.??
temp. ok. 26-29 a wilgotność nie mam sprzetu do pomiaru ale we wszystkich terra mam podobną zastanawiam sie czy to nie wina zoologii gdy go kupiłem miał tam sucho jak pieprz!!!
moja Irminia dopóki nie zbudowała sobie gniazdka też siedział nonstop na ściance albo pokrywce , więc to chyba normalne (pewnie układa się w taka "strzałkę" w jakimś rogu i tak siedzi)
gniazdko ma prawie od początku pod sufitem obok wentylacji
to spoko raczej nic dziwnego sie z nią nie dzieje , ew jak chcesz zobaczyć jak się rusza to poczekaj do nocy ;]
dzięki za informacje mam jeszcze jedno pytanie.
chodzi o korzenie,patyki i inne elementy w terra.Czy u was też niekture pleśnieją bo ja mam korzeń z akwarium (jest bez śladu pleśni od 1.mies.)i kilka patyków ale one dość szybko bierze pleśń.
pozdro.
witam. kozen pewnie jest spreparowany a patyki nie i daltego plesnieja. BTW PROSZE MNIE NIE MYLIC Z OSOBA O NICKU "TheMetal" BO TO NIE JA :)
Co do irminki, to to normalne :P
Co do patyczkow... kokosow... i innych takich, to ja zawsze klade je w suche miejsca terrarium i wczesniej polewam woskiem, w miejscu, w ktorym stykaja sie z podlozem.
Moja jest aktywna całą dobę, proponuję korzeń położyć przy szybie terra i zrobić zaczyn norki, pająk ją zajmie i przebuduje, a będzie cały czas widoczny.