Re: pare pytan, a.metallica
o i jeszcze czy a.metallica jest podobna do a.avicularia??
chodzi mi o wyglad
bo jezeli tak
to ja juz nie wiem co kupilem:/:/:/
1. A.metallica robi gniazda.
2. A.metallica ma taką samą budowę ciała, jak A.avicularia. Różni się kolorami.
Tak mi się w każdym razie wydaje. Jak coś pokićkałem, proszę mnie poprawić :-)
A. metallica robi gniazda, poczekaj pare dni az zaaklimatyzuje sie w nowym miejscu :)
a co do warunkow to taka temp. jest ok. ;)
Poki co, wszystkie nadrzewne, ktore widzialem robily gniazda, a Avicularie sa z tego znane. Temperature masz dobra. W kazdym razie... 25*C to optimum przy hodowli pajeczakow.
Moze minac nawet pare tygodni, zanim zrobi gniazdo.
Moja A. avicularia chyba dopiero po miesiacu zdecydowala sie na zbudowanie gniazda - pamietaj o wlozeniu do terra jakiejs galezi.
ja mam metallice od dwóch tygodni i jak narazie zrobiła może 5 nitek:-)
popieram zdania i opinie poprzedników i zachęcam do przeczytania informacji o tym pająku a wszystkie pytania zostaną wyjaśnione... no i oczywiście poprzednie posty o podobnej tematyce
Tak jak u mojego murinusa , wlorzylme ptasznika do pustego terrarium z mysla ze zaklei cale terra, ale sobie zrobil w konciku kryjowke z sieci (bardzio malo) i nie wiem teraz czy obklei to terrarium, a moze sie przygotowywuje do wylinki
moja avi sie szykuje do wylinki, może dlatego nie robi pajęczyny?? apropos wylinki to wcale sie nie chwale ale dzisiaj moja Chromatopelma wyszła z siebie i jest po 4 wyl. a zaniedzługo boehmei bedzie po 4 wyl:-)