Witam .Czy rozmiar pomieszczenia w ktorym chodowany jest pajak moze wplynac na jego wzrost Np.czy prawie dorosly pajak trzymany w zbyt malym terra bedzie mniejszy od pajaka trzymanego w duzym terra ??
Wersja do druku
Witam .Czy rozmiar pomieszczenia w ktorym chodowany jest pajak moze wplynac na jego wzrost Np.czy prawie dorosly pajak trzymany w zbyt malym terra bedzie mniejszy od pajaka trzymanego w duzym terra ??
Moze mniejszy nie bedzie, ale moze trwale powykrecac odnoza Podczas wylinki. Z tego co wiem, badan takich nie prowadzono, ale moze sie myle...
Tak, moze to wplynac na jego wzrost tzn. moze dojsc do deformacji konczyn naprzyklad podczas wylinki jesli bedzie zbyt male pomieszczenie. Takiemu panu ptasznik przeszedl wylinke w kokosie ( chyba ) i mial deformacje:(. Napewno w taki terra ptasznik bedzie czul sie zle, poniewaz zostanie stanowczo ograniczona przestrzen zyciowa
muj kedzior przeszedł 3 wylinki w kokosie a były to wylinki 5,6,7 i nic mu nie jest. I bardzo sie z tego ciesze ze nic mu sie nie stało bo przyznam jak znalazłem wylinke w kokosie to miałem stresa ze stracil jaka konczyne
mój kędzior przechodził w kokosie 8,9 i nic mu nie było.. teraz będzie przechodził 10.. ale musze przyznac ze kokos jest naprawde spory.. 4 takie pajaki by w nim mogly siedziec :D
dzieki za ciekawe odp. :) Pozdro
Tak, ale jesli ten kokos byl maly a ptasznik duzy. Wiadomo co sie stalo dalej:(