A wcale tak nie musi byc! Vagans po 3 wyl. doskonale radzi sobie ze swierszczami wiekszymi niz on sam. Pomijam fakt ze ten swierszcz ma zmiazdzona glowe....
Wersja do druku
A wcale tak nie musi byc! Vagans po 3 wyl. doskonale radzi sobie ze swierszczami wiekszymi niz on sam. Pomijam fakt ze ten swierszcz ma zmiazdzona glowe....
trzeba brać pod uwagę to że zostanie troszkę reszek,nie musi wcale zjeść całego ,jak mu się uda zabić to zje ile porzeba i reszę zosawi,"Pokarm mial byc mniejszy niz odwlok" jest używane tylko po to aby zachować czystość w terra i nie zaśmiecać nie zjedzonymi resztkami,nie tłumacz tego tak dosłownie.
zresztą jak byś zmielił na papkę takiego swierszcza to tego aż tyle nie będzie conajmniej 1/3
dokladnie a zebys sie ktoregos dnia nie ździwił ze to swierszcz poradzil sobie z pająkiem
pozdro!
wiesz:) jeśli dajesz zabitego świerszcza to nic dziwnego, jakby ten vagans upolował i zeżarł dwa razy takiego świerszcza jak on sam to bym sie zdziwił:]
mój boehmei wcina bez skrupułów białe robaczki większe od niego, ale przecięte oczywiście :]
Ja raz dałem zabitego dorodłego świerszcza do albopilosum po 5 wyl. Ze świerszcza zostało naprawde mało a pajak stał się kleszczem.
P.Platus jest zajebisty jeśli chodzi o wlakę z świrszczem i G.Rose tez rzucam świerszcze wielkości ciala pająka (pająki są mniej więcej po tej samej wylince 5-6) i śwoerszcz nie spadnie na ziemię a juz pajączek go ma i tak fajnie się siluje przez 3-5 sek. i spokój, wygląda jak by świerszcz byl martwy
Mój tata dał z lekka przetonconą, ale żywą pszczołę kędziorkowi l4 i zjadł, a wy mie chcecie martwymi świerszczami zażyć!!!!!!!!!
Hehehe to chyba mojej brocklehursti nie widzieliscie :> jest po 5 wylince i ma ok 1 - 1,5 cm cialka i radzi sobie z prawie doroslymi swierszczami, ale bez takich bajerow jak zmiażdżony itp => po prostu w pelni zycia swierszcz =]
Licytujcie sie dalej.. co je czyj pajak zywego... a juz widze te przyszle posty : osa zabila mi pajaka, siwersz zjadl mi pajaka itp.