czy lampy świetlówki uv takie czarne mogą być stosowane do gadów? zdjęcie zamieszczam ytej świetlówki
Wersja do druku
czy lampy świetlówki uv takie czarne mogą być stosowane do gadów? zdjęcie zamieszczam ytej świetlówki
Nie mogą, zupełnie inne widmo.
co masz na mysli?
DLA GADÓW OK 280 - 320 nm
to są świetlówki używane w dyskotekach, do sprawdzania kasy albo w szpitalach do sterylizacji. Ich promieniowanie jest nieodpowiednie do naświetlania gadów, nie znam wartości procentowych.
dlatego nie wiem czemu uwazasz ze jest to zle swiatlo,ja nie jestem pewien.moze ktos mi to wytlumaczy.
zgadzam sie ale nie wiemy ktory fragment pasma ma ta swietlowka.
Jeśli ta świetlówka jest wykorzystywana do sterylizacji narzędzi w szpitalach to znaczy, że emituje ona szkodliwe promieniowanie UVc...
to nie jest ta do zabijania bakteri czyli UVc tylko wlasnie jak mowi Yeter to jest taka na dyskotego i to jest prosty ultra fiolet. nie nadaje sei raczej bo nie emituje takiej barwy jaka ma byc ma bardzo kolor barw nawet nie pamietam jak to w liczbach bylo ale nim to co najwyzej mozesz w nocy poswiecic na skorpiona to laniej przez chwilke bedzie wygladal ;)
pod warunkiem ze tak jest,ale poki nie wiadomo jakie to ma pasmo,to nie wiemy nic:)