Czy mlode pajaki gdy polamia sobie kly jadowe (tak ze nie beda w stanie pobierac pokarmu) moga z tego wyjsc? Czy doczekaja kolejnej wylinki?
Wersja do druku
Czy mlode pajaki gdy polamia sobie kly jadowe (tak ze nie beda w stanie pobierac pokarmu) moga z tego wyjsc? Czy doczekaja kolejnej wylinki?
No dobra, a ja mowie tak o przedziale 3-5 wylinka
Taka sama sytuacja. Pająk miałby się nawet lepiej. Mój jadł pocięte kawałki mączników a taki mały to ma się lepiej bo taki kawałek jest dla niego ogromny i ma dużo płynnego pokarmu. Przyżyje bez problemu wg mnie.
Ale te pociete (martwe rozumiem) kawalki musiales jakos imitowac nimi ruch aby wzbudzic zainteresowanie pajaka?
Nie - pająk wyczuł je i zjdał.
Np. pająki jedzą poczwarki mączników (nie ruszają się), trupy świerszczy, mięso itp. Wyczuwają to i przystępują do jedzenia. Pokarm im nie musi biegać po terrarium.
Ok. Jak sobie ktorys polamie kly (wszystko sie moze zdarzyc) to bede wiedzial co robic. Dzieki.
Pajaki maja dobrze rozwiniety węch, jezeli mozna to tak nazwac. Wyczuwaja zapach jedzenia. Czasami dziwimy sie, ze jedne owady im smakuja, a inne omijaja szerokim lukiem. My, ludzie, tez nie bardzo mamy ochote np. na zaśmiardłą kielbaske, a np. upojna won kurczaczka z rozna (tudziez np. smazonego serka - to tak dla wegetarian) zwieksza wydzielanie sokow trawiennych i cieknie nam slinka na sama mysl.......
:) FAJNIE TO WYTLUMACZYLAS ;p ( IDE NA KURCZAKA ;) )
POZDRO
nom,,, a ja na starą kiełbaske :P