Nie mogę hodować ptaszników i zastanawiam się nad hodowlą jakiegoś nie objętego ochroną polskiego pająka. Czy są jakieś naziemne albo podziemne które można hodować?? Jeśli tak to jakie i gdzie je mogę znaleść??
Wersja do druku
Nie mogę hodować ptaszników i zastanawiam się nad hodowlą jakiegoś nie objętego ochroną polskiego pająka. Czy są jakieś naziemne albo podziemne które można hodować?? Jeśli tak to jakie i gdzie je mogę znaleść??
Pająk kątnik... znalezienie go to kwestia przypadku... Ja swoją samicę złapałem w styczniu jak łaziła mi po suficie (na początku pomyslalem ze mi cambridgei L4 uciekł) ale wypuscilem ją po tygodniu bo uznalem ze na wolności bedzie jej lepiej... ;) Przeszukaj strychy, piwnice zakamarki a może znajdziesz... powodzenia.
P.S. A dlaczego nie możesz miec ptasznika?
ja myśle ze najlatwiej znaleść by bylo Poskocza Krasnego hehehe zartuje ocywiscie choć on jest najladniejszy ale mysle ze tak jak tomash_k pisal najlatwiej bedzie znaleść kątnika ewentualnie sidlisza piwnicznego:)
pozdrawiam!
Albo probowac na krzyzakach.
Jednak katniki sa na poczatek w sam raz... wg mnie ;]
tomash_k napisał(a):
>P.S. A dlaczego nie możesz miec ptasznika?
Nie mogę mieć bo kiedyś rodzice oglądali program "Znajomi z Zoo" gdzie Gucwińscy mówili, że ptasznik nie nadaje się na domowe zwierzę przez swe parzące włoski, które mogą dostać się do oczu i układu oddechowego, więc mama zabroniła mi posiadania ptasznika. :(
A już się przymierzałem do kupna...
lol państwo Gucwińscy gadają różne ciekawe rzeczy hehehe
Gucwińscy postrachem dla młodych terrarystów i ich rodzin;)
Niedawno byla taka we Wrocku afera ze skladowali w zoo zdechle zwierzaki razem jak na wysypisku przy drodze zwiedzajacych....wszystko gnilo i ogolny syf.. nie sluchaj sie gucwinskich:) ...
czy jest moze jakas strona z pająkami=nie ptasznikami które można znaleźć w polsce??
A ja bym proponowala rodzicom podsunac nasze forum. Albo przejsc sie do kogos, kto hoduje/trzyma ptaszniki. Do mnie przychodza klienci z rodzicami, jak rodzice maja opory. I nie bylo przypadku, ze rodzice sie nie zgodzili, a uszczesliwiony nowy czlonek braci terrarystycznej wychodzil z pajakiem w pudelku...