moj ptasznik czerwono kolanowy ciagle probuje uciec z terrarium co chwile chodzi po sciankach i szuka wyjscia i jak 2 razy zostawilem otwarte to zwial ale zlapalem i jeszcze jedno jak mam sprawdzic plec bo ie wiem a jest L10
Wersja do druku
moj ptasznik czerwono kolanowy ciagle probuje uciec z terrarium co chwile chodzi po sciankach i szuka wyjscia i jak 2 razy zostawilem otwarte to zwial ale zlapalem i jeszcze jedno jak mam sprawdzic plec bo ie wiem a jest L10
no i w czym problem?
plec sprawdzisz uzywajac przycisku szukaj, niedawno Szymon Czarodziej podal sposob.
Normalka, często tak łażą.
Stwórz mu takie warunki żeby nie uciekał
Tutaj masz o płci:
http://terrarium.com.pl/forum/read.p...=41856&t=41856
A co się dziwisz że ucieka jak zostawiłeś otwarte (sam napisałes) postaw coś na przykrywce, albo jakiś zamek (w stylu takiej wsuwki).
Bzdura nie można stworzyć takich warunków żeby nie uciekł (chyba że za "takie" warunki uznajasze zamnięte szczelnie drzwiczi terrarium lub oberwanie wsystkich odnóży;] ) zresztą moge się z tobą założyć o co chcesz, stwórz najidealniejsze z idealnych warunków i zostaw drziczki terra otwarte na noc i zobacysz że rano terra będzie puste ot taki ich natura najwyraźniej ;)