Mam pytanie czy moge dawac pajakowi do jedzenia np. male zabki czy cos podobnego bo narazie jedzie na samych pinkach poniewaz u mnie w miescie w zadnym zoologicznym nie ma swierszczy a konikow polnych cos jeszcze nie widac na lakch. Mam Kedziezawca
Wersja do druku
Mam pytanie czy moge dawac pajakowi do jedzenia np. male zabki czy cos podobnego bo narazie jedzie na samych pinkach poniewaz u mnie w miescie w zadnym zoologicznym nie ma swierszczy a konikow polnych cos jeszcze nie widac na lakch. Mam Kedziezawca
Polskie żaby są chronione więc nie możesz.
Mozesz dawać mu takie małe żabki z zoologicznego, albo noworodka mysiego albo świerszcze, albo karaczany albo....... W czym problem?
Dzieki chcialem sie tylko dowiedziec czy moga jesc zaby bo swierszczy nie ma u mnie w miescie :(
wchodzisz na dzial 'sprzedam' i zamawiasz u kogos 20 swierszczy >> wystarczy do zalozenia hodowli... Albo idziesz do zoologicznego i prosisz o biale robaki (pinki). Powinny byc w kazdym sklepie wedkarskim.
ale jestes madry tomashu, napisl przeciez ze jego pajak szama same pinki jak dotad :/
Morda chronione czy nie to wiesz raczej nie jest ważne bo każdy większy hodowca ptasznikuw karmi je żabami i tym sposobem zaoszczędza na świerszczach.
A poźniej polska herpetofauna wyginie w terrariach. Wiesz ja wole żabe na wolności niż nakarmionego pajaka ową żabą. Pająki maja świerszcze :)
Każdy wiekszy hodowca ma swoją hodowlę pokarmu, więc nie musi biegać po stawach za biednymi żabkami. :P
Daf, ja nie karmie zabami...