Witam wszystkich FORUMOWICZOW.
Chce wyslac pajaka nadrzewnego poradzcie jak to zrobic rzeby dotarl calo i zdrowo.
Wiem ze bylo ale szukalem i malo co znalazle.
Z gory dzieki.
Wersja do druku
Witam wszystkich FORUMOWICZOW.
Chce wyslac pajaka nadrzewnego poradzcie jak to zrobic rzeby dotarl calo i zdrowo.
Wiem ze bylo ale szukalem i malo co znalazle.
Z gory dzieki.
Czy mam to zrobic tak jak z naziemnym
http://homepage.ntlworld.com/the.tar...o-packpost.htm
Poradzcie cos
Tak,możesz tak zrobić jak na stronie która podałeś. Namocz tylko lekko te serwetki,zeby były wilgotne i ogranicz przestrzeń pająka do minimum. Wyślij go w bombelkowej kopercie. Powiedz tylko jeszcze jakiej wielkości masz tego pajaka. Pzdr
pajak jest po 8 wylince ma jakies 4,5-5cm cialka
Witam.
Wg. mnie w czasie wysyłki największe zagrożenie stanowi możliwość zgniecenia paczki i poobijanie pajaka o ścianki wewn. pojemnika. Jeśli to się odpowiednio zabezpieczy to ryzyko jest niewielkie. Ograniczyć do minimum przestrzeń wewnątrz miękkimi chustkami aby unieruchomić pająka, zapakować w sztywny karton i już. Osobiście przy większych pajakach decyduję się na małe plastikowe pojemniki żywnościowe (koszt max 2pln), po takim czymś to pracownicy poczty mogą nawet skakać :>
Dokladnie. Z takim duzym, 4-5 c pajakiem, nie ryzykowalabym raczej koperty bąbelkowej...
ja wysylalem albopiloska samca okolo 5 cm... wpakowalem go w plastikowe pudelko wypelnione watą, nastepnie wsadzilem calosc do kartonu po butach wypchanego gazetami. Pajak doszedl w calosci, praktycznie nie bylo szans na jakiekolwiek uszkodzenie mechaniczne.
Jedyny problem mozesz miec taki, iz jest to nadrzewniak. Moze nie byc tak skory do wspolpracy jak moj kędzior.
Jak kupowałem kedziorka samice L11 była zapakowana w mały faunabox, a faunabox był wszadzony ciut wiekszy karton a w szczeliny była wsadzona gazeta dotarła cała i zdrowa:))))))
ja dzis dostalem L.Parahybana niewiem ktora wylinka ale z rosprostowanymi nogami z 10cm bedzie i dzis przyszedl w podziurkowanym pudelku po jakims smalcu w srodku reczniki papierowe a pudelko po smalcu bylo wsadzone w pudelko po czopkach na hemoroidy :> takie zbiorcze na 12 pudelek z czopkami a wolna przestrzen wypelniona gazetami
Jak pajak doszedl caly i zywy, to po co piszesz tego posta? Moze byc nawet opakowanie po g*****, ale jak zwierze jest dobrze zapakowane, to o co chodzi?