Witam, jestem poczatkujacym terrarysta i mam pytanie... jaki jest najlepszy torf dla kedziorow jakie PH i jak sie nazywa (chodzi mi o torf ktory dostane w ogrodniczym bo do tych specjalnych terraryjnych nie mam dostepu niestety:( ) POZDRAWIAM!!!
Wersja do druku
Witam, jestem poczatkujacym terrarysta i mam pytanie... jaki jest najlepszy torf dla kedziorow jakie PH i jak sie nazywa (chodzi mi o torf ktory dostane w ogrodniczym bo do tych specjalnych terraryjnych nie mam dostepu niestety:( ) POZDRAWIAM!!!
http://www.terrarium.com.pl/forum/faq/ptaszniki.php
..jak przeczytasz zawartośc FAQ toc wszystkiego sie dowiesz ..miłej lektury
FAQ i poprzedni post...
Wlasnie nie mam dostepu do wlukna kokosowego a w faqu nie pisze dokladnie jaki torf czy kwasny czy odkwaszony i jakie ph... POZDRO
zamów przez internet...ALLEGRO lub www.ptasznik.pl
wierze na słowo, że nie ma... użyj torfu kwaśnego, dostępnego w każdej kwiaciarni... a do włókna kokosowego masz dostęp... widziałem oferty na allegro i internetowych sklepach zoologicznych...
DZIEKI KOMAR O TO WLASNIE MI CHODZILO:) wiem ze jest wlukno kokosowe na allegro ale sa za duze paczki... a moj kedziorek zbliza sie do 3 wylinki dopiero:) POZDRO I THX WSZYSTKIM!!!
zamow sobie w biofilu po chyba 6 zeta za kostke.. wprawdzie doliczysz sobie za przesylke jeszcze wiec moze zamow sobie wiecej rzeczy i wtedy Ci sie oplaci :)
Moim zdaniem torf kwaśny używam i mojej pupilce sie chyba podoba (moja to B.vagans)
Jak zamowisz sobie jedna sprasowana kostke wlokna, to przeciez nie musisz zuzywac calej od razu. Mozesz sobie odlupywac po kawaleczku. Starczy na dlugo, a moze sobie sprawisz kolejnego pajaka i bedzie jak znalazl.