Witam kupilem samice po 13 wylince niestety nie wiem dokladnie iedy miala wylinke podobno ok 3 miesiecy conajmniej. Wiec chcialbym sie dowiedziec czy nie ma ptatusica moge zatkac sie pory. Jesli nie to czy kupic samca do laczenia?
Wersja do druku
Witam kupilem samice po 13 wylince niestety nie wiem dokladnie iedy miala wylinke podobno ok 3 miesiecy conajmniej. Wiec chcialbym sie dowiedziec czy nie ma ptatusica moge zatkac sie pory. Jesli nie to czy kupic samca do laczenia?
ja mam do sprzedania ;P samca :D:D:D.... ja myśle ze mozesz dopuścić alle zaczekaj az się wypowie ktoś doswiadczony :)
Coz, ja dopuszczalam swoja samice A. geniculata 6 miesiecy po linieniu i mialam kokon...
Moja rosea kopulowała ponad rok po wylince i też miała kokon
dzieki za odp :)
a nie wiecie z wlasnych doswaidczen jak plodne sa Platusy i ile trwa od zaplodnienia do zlozenia kokonu a nastepnie do nimf II lub L1?
P. platus ma okolo 250 mlodych w kokonie, od zaplodnienia do zlozenia kokonu bywa roznie, a nimfami II pajaczki sa przewaznie okolo 3-4 miesiace.
Eeee, 3-4 miesiące są nimfami II? :> Chyba tygodnie.. ale ja się tam nie znam. =>
Miesiace. Rozmnazalam Phormictopus cancerides cancerides. Jakbym nie wiedziala, o czym mowie, to bym sie nie wypowiadala... Na Przyklad A. geniculata sa nimfami 2-2,5 miesiaca. Czyli od zrobienia kokonu do przekladania w pudeleczka po kliszach uplywa okolo 3-3,5 miesiaca.
Eee, no nie napisałem, że się nie znasz. Myślałem tylko, że to jakiś błąd.