Po czym wlasciwie ptaszniki rozpoznaja swoich opiekunow, po zapachu?
Wersja do druku
Po czym wlasciwie ptaszniki rozpoznaja swoich opiekunow, po zapachu?
Nie rozpoznają wcale.
Nie opowiadajcie prosze już dalej na to pytanie bo tylko słabsiejszy sie zrobiłem jak to przeczytałem, oszczędzajmy sie.
Dobry kawał Drake
Nawet ja wiedziałem, że pająki nie rozpoznają właścicieli
hmm niema sie co zniego nasmiewac pewnie jest poczatkujacy no i wiecie jak to jest no wiec Drake choc bys trzymal pajaka 10 lat i bral go codziennie na rece to dlaniego by niebylo roznicy jakby przyszedl ktos inny i go wzial a po drugie pajaki nieczuja zapachow z tego co wiem. one maja plucotchawki ( te biale plamki na dole odwloka przy karapaksie) i dzieki nim tylko oddycha tak wiec pajaka nie da sie oswoic czy cos z tych rzeczy. slyszalem ze pajaka mozna przyzwyczaic do czlowieka ale to chyba tez jakies plotki. no to tyle narka...
FaUnA_BoX napisał(a):
> po drugie pajaki
> nieczuja zapachow z tego co wiem.
To w jaki sposób zajmują się padliną ?
P.S.
Moje rozpoznają mnie po kolorze oczu.
To prawda ze jestem poczatkujacy ale kiedys pytalem sie pewnego hodowcy i powiedzial mi ze ptaszniki rozpoznaja swojego opiekuna, teraz wlasnie zaczalem sie nad tym zastanawiac i dlatego jest ten post:)
eeee
Moje pajaki mnie nie rozpoznaja, a niektore maja juz po 7 lat.
1. albo sa tepe;
2. albo ja jestem cos nie tego...;
3. albo ten "hodowca" jest cos nie tego...;
Pajaki maja umieszczone na przedniej parze odnozy jakies tam komorki zapachowe - samce musza jakos rozpoznawac feromony wysylane przez samice. Ale na milosc boska, pytanie jest durne - to tak, jakby dzdzownica rozpoznawala swego wlasciciela...
zauwaz ze pajaki sa inteligentniejsze od dzdzownicy i moim zdaniem w jakims stopniu na pewno sie przyzwyczajaja do brania na rece, niektore pajaki zanim zaatakuja planuja sobie caly przebieg akcji, a to juz o czyms swiadczy prawda?
Moim zdanie nie pajak sie przyzwyczaja do ciebie tylko ty do pajaka im czescie masz go na rekach tym bardziej uczysz sie o nim jakie ma zachowania itd i uczysz sie z biegiem czasu jak je przewidywac mimo ze na 100% nie przewidzisz jak sie pajak zachowa :)
Pozdrawiam M A R K O Ś
Drake napisał(a):
> zauwaz ze pajaki sa inteligentniejsze od dzdzownicy i moim
> zdaniem w jakims stopniu na pewno sie przyzwyczajaja do brania
> na rece, niektore pajaki zanim zaatakuja planuja sobie caly
> przebieg akcji, a to juz o czyms swiadczy prawda?
>
jak wiesz lepiej to po grzyba post zakładałeś ? masz odpowiedzi a ty je negujesz czegoś tu nie rozumiem :-/