czy ktos mi moze powiedziec co to za pajak?? bo mam mozliwosc kupienia go...
Wersja do druku
czy ktos mi moze powiedziec co to za pajak?? bo mam mozliwosc kupienia go...
spoko pajączek nie ma z nim problemu "troszkę" się stawia nie radzę dotykać hihihi nie biega szybko jedynie szybko atakuje jak był mały 1cm ciałka to skakał na 3cm w górę teraz nie dał by rady , ten na fotce w opisie ma ciut inny kolor wydaje mi się że są jakieś odmiany barwne, mój jest granatowy z fioletem nawet przed wylinką nie traci aż tak kolorów ,postaram się fotkę zrobić i wkleić.Je masę wszystko co mu dasz :)
są 3 podgatunki P.cancerides.
ja mam P.cancerides cancerides i młode(mam teraz 4 wyl) są niebieskie a dorosłe są fioletowawe, inne niz na fotce.
pozostałe 2 podgatunki sa takie własnie "szarobure".
moje maluchy trochę wariują, ale nie ma problemu z upilnowaniem i obsługą. jedzą i rosna pięknie
Bardzo ladny pajaczek. Mialem kiedys jednego podrostka P.c.c ale mi padl :/ Dosc szybki i plochliwy.
Phormictopus cancerides cancerides jest wg mnie najpiekniejszy. Ten gleboki granat z fioletowym polyskiem... Pajak dla srednio zaawansowanych, ma dosc slaby jad. Niektore osobniki bywaja nadpobudliwe i "sie stawiaja". Zarloczne az do przesady (z karmieniem nie ma zadnego problemu), maja duze przyrosty po linieniu. Sa wieksze od Brachypelm, z rozpostartymi odnozami osiagaja imponujace rozmiary. Dorosle samce sa o wieksze niz samice.